Kang Poles legger æren sin i å lage skistaver i materialer som bambus, lin og skinn – blant annet for å hold en miljøvennlig profil. Stavene er designet i Sverige, og nytt er en todelt teleskopstav. 

– Tidligere har staver nærmest vært et bruk-og-kast-produkt. Vi ville skape staver som skikjørerne verdsetter, og det syntes jeg at vi har lykkes med, sier Kang Poles-sjef Carl Norinder. 

Annonse

Den nye teleskopstaven kommer i seks farger, kan justeres mellom 87 og 137 centimeter, og veier 550 gram. 

– Vi har fått spørsmål fra både forbrukere, butikker og distributører om når vi lanserer en teleskopstav. Dessuten har mange av våre testkjørere to par staver; ett par når de går oppover og ett par når de kjører ned. Det var helt klart på tide at de klarer set med bare ett par, sier Norinder. 

Sverre Liliequist er på Kang-laget, og den mildt sagt legendariske svenske frikjøreren har brukt Kang-staver siden 2017. 

– Jag tror at alle som ser Kang-staver for første gang får øynene opp. Materialene og designet gjør at de ikke likner noen andre staver. Da jeg fikk testet dem i fjellet var jeg solgt. Skikkelige staver som tåler hard behandling er akkurat det jeg behøver. Teleskopstavene holder samme høye kvalitet, sier Liliequist.