HEMMELIG TYSKER

Annonse

Amerikansk-inspirert men tysk altmuligski som er hemmelig på internett men likevel skal være å få tak i hvis du er gira på et nokså rimelig skipar som funker til det meste. 95 millimeter under foten og rocker i begge ender sørger for bitt i bakken og flyt i pudder´n. Kommer i to lengder; 175 og 182 cm og måler 128-95-118.

AMPLID Rockwell

MOT VARMETAP

Ok, du kan ikke gå rundt i tekniske plagg absolutt hele tiden. Denne får ikke plass under hjelmen og ikke er den lett eller særlig vindtett. Men den har dusk, svær logo og kommer i flere farger. Og signaliserer at du ikke taper varme fra hue.

BLACK DIAMOND Tom pom beanie

OPPDATERT MED VARME

Ny versjon av ei temmelig lekker og svensk primaloftjakke. Her får du mange plussgrader per gram, omtrent som å dra til Syden bare ikke. Puster som en hval og kan pakkes sammen til en bitteliten ball som får plass overalt. Fins også i en versjon med hette + i egen dameutgave.

STELLAR Primaloft Jacket 2.0

FOR DRAPÅDAMER

Er du en drapådame? Eller en vanlig dame? Eller enda bedre; en dame som vil dra på? Da kan uansett dette være temmelig velegna toppturstøvler for deg. Med Langes velkjente kjøreegenskaper og tech-inserts skal det mye til for at disse skoa hindrer deg i å parkere venninna eller vennen din.

LANGE XT Free 110 W

  • 6 000 kroner
  • lange-boots.com

KUN DET NØDVENDIGSTE

Elegant og gjennomtenkt sekk med passelig volum for heisbasert kjøring og korte toppturer. Har kun de detaljene du trenger, og ikke noe overflødige greier. Det betyr stor åpning, og egen lomme for hjelm, goggles og skredutstyr – uten masse stropper som henger og slenger.

Blue Ice Yagi 25

  • 1 300 kroner
  • blueice.com

NY OG DUGGFRI

Ny modell fra Giro, som leveres med to linser med Zeiss-optikk. Det skal visstnok bety ekstra-superfin kvalitet. Method har svært synsfelt, trelags skum med mikrofleece for komfort og temmelig avansert luftesystem for å hindre dugg.

GIRO Method

ULTRARASK

En ting er å komme seg opp teknisk krevende fjellsider vinterstid. En annen ting er at det (for noen) må skje så fort som overhodet mulig. Da er en sånn sekk kjekt å ha. Superlett i vekt, men likevel med nødvendige detaljer for å få med alskens utstyr og ikke minst få tak i det uten å kaste bort ett sekund.

LA SPORTIVA Skimo race

MED MULIGHET FOR VARIASJON

Lett og solid teleskopstav laget i titanal – som dessverre ikke er titan men aluminium. Likevel er dette en solid sak for både frikjøring og topptur, med vekt på småpene 235 gram. Stor trinse og behagelig stropp (selv når du strever i motbakke uten hansker) er på plass.

FISCHER Transalp Vario

AIR CONDITION

Kjekk nettingtrøye i merinoull med elastiske og smarte ventileringsmuligheter. Ullnetting tørker raskt, og presser overskuddsvarme og fuktighet bort fra kroppen når du er svett. Innvendige ribbestrikkede paneler på albuer glir godt mot huden for økt mobilitet.

DEVOLD Wool Mesh half zip

949 kroner

devold.com

DEN ANDRE MENINGEN

…med livet kanskje? Vel, for å finne meninga med livet kan et par ski hjelpe deg langt på vei, og denne svenske modellen har muligens potensiale. I hvert fall hvis snøen er tørr, myk og dyp (og hvis ikke fins den i en litt smalere utgave også). Måler 142-118-132 og kommer i to nokså lange lengder: 184 og 192 cm.

EXTREM 2nd Opinion

  • 7 500 kroner
  • extremskis.com