Til neste år lanserer Dalbello tre varianter av sin nye toppturmodell, Quantum. Den letteste varianter veier 980 gram, mens den tyngste veier 1150 gram. Dermed lanserer de sin hittil desidert letteste toppturstøvel, og tar dermed også opp konkurransen mot merker som Dynafit, Scarpa og Atomic.

Støvlene har ikke fleks-tunge, og en av årsakene til at Dalbello nå klarer å lage en lett toppturstøvel er at de har løst utfordringene de har hatt med å ta skallet av støpeformen. Med Quantum lager de støvelen i to deler – venstre og høyre, før de fusjonerer skallene sammen ved hjelp av vibrasjoner og UV-varme. Det skal visstnok også gi bedre passform. 

Annonse

Quantum-variantene skal angivelig også ha kraftigere innerstøvel enn andre støvel i samme vekt-segment. Til nå er det Lupo-serien som har vært Dalbellos satsing i topptursegmentet, men Quantum viser altså tydelig at de vil satse i markedet for lettere utstyr. 

Quantum strammes med Boa-lignende løsning nederst, og har Dyneema SK78+ Black Technora Rope som kan strammes rundt leggen når støvel er igåfunksjon for bedre støtte ved traversering. Støvelen skal ha et gåutslag på mer enn 65 grader. 

Støvelen kommer altså i tre varianter, hvor Asolo Factory er den letteste, og dyreste, mens Quantum er tyngst. Asolo legger seg et sted midt i mellom.

Quantum lanseres foran neste skisesong.

Quantum Asolo Factory:

Pris: 6999,-

Vekt 980g i str. 26,5 cm

Skall og cuff: Polamide composite carbon

Quantum Asolo:

Pris: 6299,-

Vekt 1060g i str. 26,5 cm

Skall: Polamide composite, cuff Polamide composite carbon

Quantum:

Pris: 5499,-

Vekt: 1150g i størrelse 26,5 cm

Skall og cuff: Polamide composite