Hva er egentlig forskjellen på disse støvlene og helt ordinære slalåmsko? Det finnes både lettere og mer brukervennlige støvler om du først og fremst skal komme deg opp og fram i fjellet. Men dette er modellene du skal se etter dersom du er opptatt av hissig frikjøring, kontroll på vanskelig føre og høye klippedropp.  I tillegg gir de kraftige støvlene mer komfort og varme enn lettere støvler.

Men så er det også slik at disse skoa passer i techbindinger, og de er laget med helt ok gåfunksjon. Dermed er dette de perfekte støvlene for frikjøreren som vil gønne på i fjellet og maksimere moroa i nedoverbakkene – også de hun må gå opp selv. Mens klassiske slalåmstøvler lages i tyngre og seigere PU-plast, lages disse stort sett i lettvektsmaterialer som Pebax og Grilamid.

Annonse

Interessert i utstyr? Les våre siste saker om Sweet Protection!

Dalbello Lupo Factory

Avansert støvel som får voldsomt gåutslag takket være den avtakbare tunga. Årets modell har GripWalk-såle som gir kompatibilitet med mange bindinger. Stiv fleks, nokså smal lest (98 mm), og Grilamid og karbon i store mengder.

1880 gram

67 grader gåutslag

9 999 kroner

dalbello.it 

dalbello-LUPO-FACTORY_lowres

Full Tilt Ascendant

Den første tech-kompatible skoa fra jibbe- og frikjøringsekspertene i Full Tilt er en nedoverorientert godbit med overlappkonstruksjon. Stiv og progressiv fleks, avtakbar tunge, romslig lest, Intuition innerstøvel og to sett såler er inkludert.

1860 gram

60 grader gåutslag

6 499 kroner

fulltiltboots.com

full-tilt-ascendant

K2 Minaret 100

K2s altmuligstøvel for damer har lavere skaft for med feminin passform, og fire spenner og stiv fleks for skikkelige kjøreegenskaper. Passer i de fleste bindinger, men Vibram gummisåle er tilleggsutstyr.

2060 gram

40 grader gåutslag

5 499 kroner

k2skis.com 

K2_Minaret100_lowres

K2 Pinnacle Pro

Populær klassiker som kombinerer kompromissløse kjøreegenskaper med helt godkjente oppover-skills. Pebax-plast gir deilig, progressiv og stiv fleks, mens fire spenner, halvbred lest (100 millimeter) og kraftig borrelåsstropp sørger for fin passform.

2010 gram

40 grader gåutslag

6 999 kroner

k2skis.com

 

K2_PinnaclePro_lowres

Lange XT Free 130 LV

Ny modell fra Lange som er berykta for å lage stive støvler med svært gode kjøreegenskaper. Her får du smal race-inspirert lest, fire spenner, stor borrelåsstropp og ålreit gåfunksjon kombinert med imponerende lav vekt. Laget Grilamid.

1800 gram

43 grader gåutslag

7 000 kroner

lange-boots.com

Lange_XT-FREE-130_lowres

Nordica Strider Pro 130 DYN

Denne kjører som ei helt vanlig, stiv slalåmsko og frakter deg til topps på godkjent vis såfremt du har litt tålmodighet og ikke er i tvil om at nedkjøringa er viktigere enn oppstigninga. Kraftig støvel med tjukk og stiv plast for maks kraftoverføring til skiene.

1800 gram

46 grader gåutslag

6 999 kroner

nordica.com

nordica_STRIDER_PRO_130_DYN

Salomon QST Pro 130 TR

Nok en klassiker fra Frankrike, som ble oppdatert foran forrige sesong. I år er den rød i stedet for blå. Stiv og god fleks, tre spenner, kraftig stropp, lav vekt og bra gåutslag. Kommer i lestbredder fra romslige 100 til 106.

1600 gram

40 grader gåutslag

6 500 kroner

salomon.com

Salomon-QST-PRO-130_lowres

Tecnica Cochise 130 DYN

Tøff støvel for ambisiøse kjørere som gjerne går opp selv, men uten å finne seg i kompromisser i nedkjøringa. Nokså smal lest, stiv fleks, fire spenner, kraftig stropp og feit innerstøvel sikrer gode kjøreegenskaper. Vibram gummisåle gir godt grep på både stein, snø og afterskigulv.

2080 gram

42 grader gåutslag

6 499 kroner

tecnicasports.com

tecnica_COCHISE-130-DYN_lowres