Torsdag denne uken hadde Sweet Protection offisiell lansering av sine nye, og første, goggles. Der var flere utøvere, som nå har meldt «overgang» til den norske produsenten. Blant de er Henrik Kristoffersen, som er helt klar på at han ikke ville byttet skibriller dersom kvaliteten ikke var god nok.

– Sweet har de beste skibrillene per dags dato. Hvis ikke hadde jeg ikke bytta. Av de utøverne som er her i dag er jeg nok den som er mest pirkete. I tillegg har jeg ekstremt god kjemi og kontakt med hele Sweet-teamet som gjør at jeg får de tilpasningene jeg trenger.

Annonse

– Kan du si noe om hvor viktige goggles er i alpint?

– Det har utrolig mye å si. Synet er utrolig viktig. Det er jo da du ser hvor du skal kjøre, så det er egentlig noe av det aller viktigste.

– Får du tid til å kjøre noen utenfor løypene?

– Det er veldig lite. Men jeg husker at jeg snakket i fjor om vi skulle dra og kjøre pudder i Canada neste år. Under sesongen, når jeg kjører i sesongen, og det dumper mye snø tar jeg heller en fridag. Det blir såpass mye renn og trening at de hviledagene jeg kan få må jeg bruke, dessverre.Når jeg kjører ordentlig pudder, og de gangene jeg har gjort det savner jeg det. Jeg kunne tenkt meg å gjøre det mer, sier Kristoffersen, og skyter inn:

– Jeg er ganske okei på det. Jeg er ganske passelig til å stå på ski, så jeg tror det kunne blitt bra film. Ikke for å skryte, men jeg er ganske bra teknisk på ski. Det vet jeg ikke. Det gjenstår å se.

 – Har du pudderski?

– Jeg har pudderski, men jeg har aldri brukt dem. Men jeg har det, ja.

Foran denne sesongen ble det kjent at Kristoffersens største konkurrent, Marcel Hircher, la skiene på hylla. På hvordan det påvirker vinteren, og sesongen til Kristoffersen, svarer han slik:

– Den biir ikke så annerledes enn vanlig. Det handler mest om hvordan jeg står på ski. Jeg får ikke gjort noe med hvem som slutter. Jeg kan bare gjøre noe med meg selv. Det er nok derimot lavere odds på å vinne flere renn, sier Kristoffersen og fortsetter: 

– Men du må utvikle deg hele tiden, for det gjør sporten. Men jeg føler meg bra forberedt til sesongen. Jeg trives godt med hvordan ting er på nå.

 – Er du godt forberedt i år?

– Jeg er veldig godt forberedt, og fornøyd med hvordan alt er nå. Vi er alle forskjellige. Noen trives godt i en stor gruppe, mens jeg trives bedre alene med bare støtteapparatet rundt meg. Nå er det ting lagt til rette for at jeg skal bli best mulig.

Flere utøvere var tilstede på lanseringen. Her ser du også intervju med Ragnhild Mowinckel: