Dash Longe er for de aller fleste kjent som skikjører i flere MSP-klassikere, og har vært skiproff i en årrekke. Han er nå nysignert med DPS, og har allerede vært med å utvikle den nye skien DPS Koala 119. I tillegg er han aktuell med den nye filmen «Stone’s Throw», som du ser nederst i denne saken.

– Hva får vi se i filmen?

Annonse

– Du får se jeg som utforsker terrenget rundt hjemplassen min på en kreativ måte, i høy fart. Mange av filmene jeg har laget har vært rundt verden, men jeg har savnet forholdene i Wasatch. Da vi lagde film, så jeg mange av plassene som er kjent for meg på helt ukjente måter.

– Hvorfor endte du opp hos DPS?

– Det var viktig for meg å jobbe tett med merket både geografisk og mentalt. Ikke bare er DPS-fabrikken like ved huset mitt, men de har også vært svært fremoverlente når de lager ski. Da ga det mening for meg å bli med de. De siste 20 årene har jeg lært at de største gjennombruddene i skiteknologi skjer når pionerer jobber tett sammen med ingeniører og produktutviklere. Når jeg jobber med de personene prøver vi å finne måter skien kan få shape, rocker-profil og stivhet som kan fungerer i det terrenget. 

Fri Flyt har også testet skien Dash Longe har vært med å designe. Der beskrives den på følgende vis: «Koala er en ski som treffer bra i skjæringspunktet gønning/leik/kjøring». Hele testen av Koala 119 kan du lese her.

NY SKI: Dash Longe har designet DPS Koala 119 - som ser ut til å fungere utmerket for han. Foto: DPS
NY SKI: Dash Longe har designet DPS Koala 119 - som ser ut til å fungere utmerket for han. Foto: DPS

– Fortell om skien du har designa

– Koala 119 er den første skien jeg har jobbet med sammen med DPS. Det er ikke en jibbeski, for å si det sånn. Dette er en storfjellsski for målretta skikjørere, som vil ha muligheten til å lande baklengs og butter, men samtidig ha mulighet til å stompe 20 meter høye klipper. Du kan lande både forlengs og baklengs, på hardt underlag og i bunnløst pudder.

Se hele «Stone’s Throw» her:

DPS Cinematic // Stone's Throw from DPS SKIS on Vimeo.