Turtrusa Johanne Askim Adde forteller om andre episode i webserien. Se alle episodene her. 

I episode to tok vi turen til Nord-Norge med utgangspunkt i Øksfjord. Vi skulle være der en ukes tid og hadde fått tips at februar kunne være en god tid, da pleide det å være god snø. Kristin Lome og Hanne Kauko ville heldigvis bli med, og vi gledet oss til å utforske dette området ingen av oss hadde besøkt før. Da værmeldinga spådde plussgrader og store mengder regn steg spenningen ytterligere, hvordan kom dette til å bli? Etter å ha omstilt forventningene til vær og føre minnet vi oss selv på hovedessensen med serien, nemlig at vi skal komme oss ut uavhengig av vær og føre, det finnes jo alltid noe terreng man kan leke seg i, ikke sant? De første dagene regnet det en del, noe vi egentlig var litt glad for med tanke på et vedvarende svakt lag i fjellene. Kanskje tok mildværet knekken på det? Men ville det egentlig hjelpe oss om det skulle fortsette å være dårlig vær hele uka, ville vi da komme oss opp i fjellet på en forsvarlig måte? Det som er så fint med å dra på tur uten å la værmeldinga legge hovedføringen er at av og til (og ganske ofte faktisk) slår meldinga feil. Og plutselig sto vi der klare for en uke med regn og vind, og i stedet så store snøfnugg dale ned fra himmelen. Det ble pudder!

Annonse

Se flere tv-serier.

Vi brukte mye tid de første dagene til å få oversikt over skredproblematikken, det var lite observasjoner å hente fra området og få folk hadde vært mye rundt i fjellet. Vi fikk etter hvert et bilde av snødekket og fant ikke det vedvarende svake laget vi hadde fryktet. Fokksnø ga for øvrig en utfordring og brattere nedkjøringer i eksponert terreng ble lagt på hylla. Men det gjorde ingen ting, for vi hadde nysnø! Det som overrasket mest var den unike skogskjøringen som i området. Hver dag la vi egne spor og så ikke et menneske. Det var så mye pudder å ta av at vi kunne holdt på i en evighet og fortsatt ikke klart og kjørt opp alt! Drømmen om pudder i nord ble en virkelighet, og siste dag fikk vi til og med sol!

Sjekk vår test av 12 lette toppturstøvler!

Alt i alt en veldig fin tur med mange høydemeter, lekne nedkjøringer i skogen og en avslutning med store svinger i sola fra toppen av fjellet og helt ned til fjorden. I tillegg fikk vi prøvd oss ordentlig på hvor mye som faktisk kreves når man skal filme alt selv og gjøre det med fellene som fremkomstmiddel på bare en ukes tid. Så turen gjorde oss mange erfaringer og opplevelser rikere. I tillegg ble vi tatt utrolig godt imot der oppe av alle vi møtte,  så hit må vi nok ta turen igjen om ikke alt for lenge!

Se filmen her – og flere bilder i galleriet under: