Hvis man er først og fremst interessert i å gå masse på topptur og gjerne lengre turer – hvilket toppturutstyr velger man da? 

Om det er lengre turer som er i fokus vil du gjerne holde nede vekten, og ha utstyr som er lett å gå med. Da anbefales litt smalere ski som er allsidige på alle fører man kan møte. Er det mye løssnø kan denne typen ski komme litt til kort, men de er det absolutt beste valget dersom du skal på lengre turer. 

Annonse

Les også denne saken for å se hvordan du velger riktig toppturutstyr.  

Lette støvler er å anbefale. Disse er ikke så stive som en alpinstøvel, og derfor ikke anbefalt for den som fokuserer på skikjøring i alpinanlegget. Denne typen støvel er konstruert for å være lett i vekt og komfortabel å gå med. 

Skieksperten Oskar Brodin anbefaler at man bruker en Tech fit binding på toppturskiene sine. Dette er lette bindinger som veier rundt 500 gram. De har bra rotasjonspunkt og er lette å gå med. 

Det er mange støvler og ski å velge mellom, men fellesnevneren er vekten på utstyret. Skal man gå lange toppturer vil man at utstyret skal veie lite og være behagelig å bruke. 

Se alle episodene av TV-serien Toppturskolen her.