Når du går på topptur bør du la terrenget bestemme ruta du velger. For eksempel bør du heller gå i en myk bue rundt et brattere parti, enn å gå det rett opp.

Er partiet du skal gå bratt nok kan du vippe hælløfterne opp. Da blir det mye mer behagelig og effektiv å gå oppover. Blir det slakere igjen tar du de ned igjen.

Annonse

Slik gjør du kickturn

I områder der det blir problematisk å ta en sving fordi det er for bratt, får man er fin anledning til å øve seg på kickturns for å endre retningen man går i.

Når man skal ta et kickturn er det lurt å få kneskåla ned mot fremsiden av skiene før man løfter for å lettere kunne styre retningen på skiene.

Har du lyst til å bli bedre på kickturn? Da bør du også se denne episoden

Dette gjør du på toppen 

Når toppen er nådd er det lurt å ta på seg en varm jakke for å konservere varmen man har opparbeidet seg på vei opp. Det tar ikke lang tid før kroppen blir kald etter man har gått opp. 

Det neste steget er å ta av fellene. En teknikk som forenkler denne prosessen er å først ta av den ene halvdelen og feste lim mot lim, for deretter å ta den andre halvdelen og gjøre det samme. På denne måten slipper man å dra ut hele lengden på fellen og det blir lettere å håndtere. Dette tipset er spesielt godt å benytte seg av på turer med mye vind. 

Skal man gå flere topper på kjølige dager kan kalde feller bli problematiske når man skal ta de på. Et triks her er å legge fellene inni jakka på nedfarten slik at limet får mulighet til å varme seg opp til man skal ta fellene på igjen. 

Bank snøen godt av støvlene, og husk å sette de i kjøreposisjon før du spenner på deg skiene, dette er fort å glemme. 

Har du ABS-sekk må du huske å spenne stroppen mellom beina som holder sekken på plass, og ta av sikkerhetsstoppen.

Husk også å ta en siste sjekk av utstyret før du setter utfor. 

Se alle episodene av TV-serien Toppturskolen her.