– Det skal godt argumenteres hvis ikke dette kan kalles verdens flotteste ski & sail gjennom tidene. For en opplevelse det har vært for de 120 deltakerne, med mønstring i Bergen og utseiling i Hardangerfjorden med selveste Statsraad Lehmkuhl – i strålende solnedgang. Å våkne opp i Rosendal dagen etter var rett og slett et syn for gudene, selv om natten i en hengekøye ikke nødvendigvis ikke var den beste. Det ble fort glemt, for å si det sånn, sier Christian Nerdrum, som i helga var med Statsraad Lehmkuhl til Rosendal.

  • Husk å skru på 1080p-oppløsning på filmen.
Annonse

Det var både guidede og egenorganiserte turer i de vakre Rosendalsalpene. De som hadde glemt solkrem fikk bokstavlig talt svi. Snøen var av typen sløsj, og «fattigmannspudder» er ofte minst like bra som den tørre sorten.

Fri Flyt gikk på tur med tidligere world tour-utøver Wille Lindberg og Toppturfebers Bård Smestad. Dagene i vest ble brukt til innspilling av nye episoder av Toppturfeber, som kommer til høsten på friflyt.no og utemagasinet.no. Her kan folk glede seg til brattkjøringsprat. Se Wille og Bård kjøre hele den stupbratte «facen» på 2:23 i filmen, hør hva de har å svare på spørsmålet om «hva er det verste med topptur« og mye mer.

SE MER AV TOPPTURFEBER

Det er Statsraad Lehmkuhl, Ekstremsportveko, Hardanger Åtgaum som har arrangert opplegget, og det meldes om hele to nye turer neste år. Men det gjelder å være raskt på plette, for denne premiereturen ble utsolgt på tre-fire minutter.