Med kallenavnet «de skandinaviske alper» er det naturligvis ikke bare skikjøringen som markerer seg i Hemsedal. Her er det flust av stier for alle nivåer. Om du kun søker gravitasjon og fart, kan du for eksempel ta downhilløypa fra toppen av Hollvin Expressen. Om du er mer interessert i stisykling finnes et variert utvalg muligheter for alle nivåer. Det jobbes stadig med tilrettelegging av sykkelstier i området. I sommer åpnet dessuten en helt ny familievennlig sykkelsti mellom sentrum og skisentret.

I denne episoden skal programleder Ole Kristian Strøm prøve seg på noe han ikke har gjort så mye før. Han skal sykle sti. Med seg har han Jonas Olsson, som skal vise nybegynneren hva som finnes av sykkelmuligheter i de Skandinaviske alper. 

Annonse

– Det var bra å ha med seg Jonas om kunne vise meg alt fra snille flytstier til litt mere brutale greier. Det er vanittig gøy!  

Før Ole Kristian treffer Olson for å sykle, får han dessuten varmet opp hjulfølelsen på en trehjuls mountain cart. Det høres kanskje ut som noe for de litt mindre, men du kan selv bedømme hvor gøy det faktisk ser ut

Skisenteret i Hemsedal har sommeråpen heis og mulighet for utleie av sykler og mountain cart. Hollvin Expressen går til 1100 m.o.h. Herfra går det blant annet en downhilløype. Evt kan du bare ta heisen opp og nyte utsikten fra toppen.

NÅR SNØEN SMELTER

I webserien Når snøen smelter – En skikjørers sommer, er det programleder Ole Kristian Strøms jobb å avsløre hva han driver med hjemme i Hemsedal når det ikke fins snø å kjøre på. Ole Kristian vet hva som skal til for å takle abstinensene. Det skal vi få se i webserien, som består av seks episoder som publiseres denne sommeren på friflyt.no. Filmene er laget av Magnus Roaldset Furset i Tingh.

Webserie i seks episoder om livet og aktiviteter når snøen er borte i Hemsedal.