I 20 år har Kaj Zackrisson vært en kjent profil i skiverden. Noen kjenner ham kanskje på grunn av det lange rastahåret, eller det brede smilet som han alltid har med seg både i og utenfor bakken. Andre kjenner ham som en eminent strikker. For historiebøkene vil han nok i hovedsak bli stående igjen som en frikjører. I likhet med  de fleste andre dyktige skiløpere, begynte det også for ham med porter og racing. Fra daglig bakkekjøring som smågutt i Rättvik i Sverige, har han klatret gradene. Han har vunnet  X Games under den ikke så kjente grenen ultracross (2003) og gjort rent bord i Skiers Cup. Kaj har en merittliste få frikjørere kan hamle opp med. Tre seiere i Verbier Extreme og to andreplasser i den samme konkurransen definerer ham automatisk som en legende, og en av tidenes råeste frikjørere. 

SE OGSÅ: Fri Flyts store arkiv med skitester

LES OGSÅ: Planlegger ny heis i Oppdal

LES OGSÅ: Toppturer fra Eidsbugarden

Saken fortsetter under bildet

Litt smigrende er det da, at han etter flere år med fast bopel i verdens frikjøringshovedstad Chamonix, har flyttet til Holmenkollen Med kort vei til «Oslofjellet» er det fortsatt imponerende hvor godt han klarer å holde både skiglede og skikarriere gående, med to barn og kone.   

Å kunne glede seg over alle type forhold og gjøre det beste ut av det, er vel noen av kvalitetene Kaj er mest kjent for som skikjører - og da passer det (tross alt) ypperlig å bosette seg i hovedstaden. 

Selv om Kaj riktignok også kommer seg mye på ski fra hytta i Hemsedal og sporadiske turer til Alpene.