– Det er et utrolig flott område å gå på topptur, og de siste fem årene har det eksplodert. Alle går på topptur, hevder Skipatruljens guide Håvard Sandal Høyvik. Håvard er vårt lokale alibi i Sunnfjord, og tross ung alder er han en relativt erfaren fjellmann med utallige timer fjellene rundt Sunnfjord. 

Etter en dag i Jølster Skisenter var Skipatruljen klare for sin første renbarkede topptur. Antakelig er det ikke helt tilfeldig at den skulle komme akkurat her. De mange turmulighetene kombinert med potensialet i forbindelse med skisenteret er ikke nødvendigvis unikt i norsk sammenheng, men det gir likevel en god kombinasjon med fleksibiltet til å både få kjørt mye på ski og finne den beste snøen. Det er tydelig at Sunnfjord har en felles interesse av å trekke frem tilbudene disse fjellområdene har. Bevissthet om områdets potensiale for «den moderne skikjører» var relaivt gjengs blant alle Skipatruljen var i kontakt med gjennom besøket. Nylig ble det lansert en toppturbok på området, som gjør at ikke alle går de samme turene. Dessuten er det etablert 5-6 egne parkeringsplasser for toppturister. Snart kommer det enda fler. 

Annonse

Været tillater ikke de luftigste turene når Skipatruljen er på tur i Dvergsdalsdalen, men glissen skog og mange aspekter gjør at vå lokalkjente guide snuser seg frem til fantastiske skiforhold. Vi kan bare se for oss hvor flott dette kan være med bedre vær og god sikt. 

Saken fortsetter under bildet

Fri Flyt kom seg til Jølster med propellfly fra Oslo. Fra Førde flyplass er det bare 45 minutter til Jølster Skisenter. 

Dette er del 2 av 2 fra Skipatruljens besøk til Jølster og Sunnfjord. I neste episode skal vi til Hornindal i Sogn og Fjordane med Karsten Gefle og Henrik Gangsø. Denne sesongen av Skipatruljen har to stopp i Alpene, før Norge skal til Pers. Først ut er Jølster og Sunnfjord. Videre skal Skipatruljen Hornindal og Sirdal.