Ok, Bård. Tenk positive tanker.

Det kommer til å snø snart. Det er liksom nødt til det.

Annonse

Det SKAL snø i februar. Altså, januar har vært grusom for oss som bor i Oslo og vil ha vinter. Nå har vi vært tålmodige lenge nok, synes jeg - vi er klare nå. Klare for snø i marka, på bakken, i trærne, til og med i oppkjørselen. Jeg savner å måke snø, hvor sykt er ikke det?!

Joda, jeg veit det er snø i Wyller og Tryvann. Jeg har vært der. Jeg har sesongkort. Og det er helt greit. Om du ikke er så redd for is. Og jeg har faktisk stått en del på ski allikevel, både i Oslo og andre steder, men det som gjør denne vinteren så spesiell så langt er at jeg IKKE HAR KJØRT EN ENESTE PUDDERSVING!!!! Og det gjør meg deppa.

Satiren til Bård Gundersen fortsetter under bildet

Jada, jeg veit at det har snødd innimellom her og der i Norge, og forsåvidt i utlandet, så jeg kan bare skylde på meg selv, på en måte. Ser den. Men jeg har liksom havnet som i en tørketrommel, hvor alt er varmt og det finnes ingen utvei fra innsiden. Jeg har ventet på at noe skulle skje. Ventet på mere snø, mere snø i nærheten, for eksempel på Norefjell. Og mens jeg har ventet har jeg jobbet med alt mulig annet som jeg egentlig driver med, som fotograf. Selv om jeg aller helst vil være på fjellet, med kamera. Og ski. Og snø.

Og så har jeg ventet på en telefon fra Fri Flyt om at «Nå skal vi ut å filme, Bård!». En ny episode av Skipatruljen, for eksempel. Det har jeg ventet på. Men nå er ventetiden over, nå drar vi til Sogndal for å filme nettopp det - nye episoder av Skipatruljen. Vår femte sesong! Og om værvarselet holder det det lover så har vi ikke bare ventet lenge, vi har ventet på noe godt. Det gleder jeg meg til å finne ut av, ønsk oss god tur, for nå drar vi.

Jeg tar med snorkel, for sikkerhets skyld.