I serien 222 muligheter skal vi derfor bli bedre kjent med et av landets mest ettertraktede skiområder. Som navnet på vår nye serie indikerer, er det 222 muligheter bare for øyet å betrakte. 222 er antallet topper som kan ses Tusten Skiheiser. Kanskje kan ikke alle kjøres på ski, men mange av de. Dessuten er det et utall fjell du ikke ser, bak det sagnomsuste moldepanoramaet. 

– Vi skal bare pirke borti mulighetene, sier primus motor Asbjørn Eggebø Næss. 

SE OGSÅ: Omvegen til Helvetestinden

LES OGSÅ: Nå kommer vinteren!

Dette er Asbjørn sin bakgård og fjellene han har i sin umiddelbare nærhet. Med seg på turene har han med seg noen av landets beste og mest profilerte fjellfolk på sine felt, som i likhet med Eggebø Næss rykker ut på kort varsel når vær og snø ville tillate de ambisiøse prosjektene. Trønder og tidligere skihopper Robert Aaaring er en av de som blir invitert. 

– Asbjørn er en forkjemper av at folk skal tenke selv. Han utfordrer de han er på tur med og tar vurderinger kontinuerlig år vi er på tur. Det liker jeg, sier Aaring som blant annet får et minne for livet ned vestsiden av Kirketaket i solnedgang.

Saken fortsetter under bildet

– Molde er kanskje kjent for noe annet enn å være en skiby. Du tenker fotball, Kjell Inge Røkke, roser og Atlanterhavsveien. Molde som skiby er det kanskje bare oss lokale som er fullt klar over. Vi har for eksempel en skiheis som heter Tusten, i sykkelavstand til sentrum. I fjor hadde vi en fantastisk vinter. Ikke bare fordi Ragnhild Mowinckel vant to olympiske medaljer, men fordi vi som bor her i Romsdalen kaffe full vinter fra november til mai, forteller Næss i filmen. 

Her kommer første episode av en av Fri Flyts aller største seriesatsninger noensinne. Den fantastiske vinteren vi hadde i fjor åpnet for utallige eventyr i og rundt Romsdalen. Fotografene Terje Aamodt og Anders Eide har vært med på de fleste turene. Field Productions Espen Christiansen var med på to av episoden med undertegnede (Christian B. Nerdrum), som dessuten sitter på klipp og regi til serien. 

LES OGSÅ: Test av toppturstøvler

– Moldepanoramaet har masse å by på for alle og enhver, men turene i denne serien ville jeg nok verken tatt med svigermor eller samboer på, sier primus motor Eggebø Næss. Skikjøringen vi kommer til å gjøre en både bratt, leken, litt skummel, men først og fremst morsom. 

Skikjørere i 222 muligheter: 

Asbjørn Eggebø Næss

Robert Aaring

Roger Eidem (snowboarder)

Ragnar Tøndel

Eirik Næss

Stinius Skjøtskift

Adrian Krohn Tøien

Trygg Lindkjølen

SENDEPLAN

TEASER til 222 muligheter (Moldepanoramaet)

EPISODE 1 - Dette er 222 muligheter (Prolog)

EPISODE 2 - Trollkirka i havgapet

EPISODE 3 - Isfjorden og vestsiden av Kirketaket

EPISODE 4 - Hoppesession med Stinius Støtskift og Erik Næss

EPISODE 5 - Stortussen. Eksponert, bratt og smal

EPISODE 6 - Måndalen. En dal med alle aspekter

EPISODE 7 - Tusten Skiheiser. Hoppesession i Moldepanoramaet 

Husk at du som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler fra landevei.noterrengsykkel.nofriflyt.noutemagasinet.no og norsk-klatring.no.