Rett over fjorden ligger et litt mindre kjent eldorado for toppturer på ski. Turene i Kåfjordalpene har ingen anmarsj og skikjøring helt tilbake til utgangpunktet. Her får du også den desidert beste utsikten mot Lyngsalpan. Det er fint å kombinere de to områdene med tur i Lyngsalpan den ene dagen og Kåfjordalpene den neste.

Kjente turer og fjell: Jiekkevarri, Store Lakselvtinden, Store Kjostind, Sorbmegaisa, Nordmannviktinden.

Terreng: Lyngsalpan har fjell opp til 1900 moh og generelt mye alpint terreng med bratte sider og renner. Her er det også topper med mer moderat terreng som gir flotte turopplevelser. Kåfjordalpene har fjell opp til over 1300 moh, som stiger direkte fra parkeringplassen. Du finner godt utvalg av lett tilgjengelige fjell for alle typer skikjørere.

Vær: Lyngen har ofte lokale variasjoner. På vestavær kan det lønne seg å holde seg på østsiden av halvøya. Kåfjord har ofte mer stabilt vær enn i Lyngen.

Snødekke: Lyngen har varierende snøforhold, ofte med mer snø i sørlige deler. De siste årene har også dette området hatt vedvarende svake lag som et av de utfordrende skredproblem. Kåfjordalpene har ofte godt med snø, som er generelt mindre vindpåvirka enn lengre vest.

Skredhistorikk: Lyngen har dessverre hatt mange tragiske skreduykker. Den siste var i april 2016 da en tysk turist falt gjennom skavl på Russelvtinden og utløste skred som han senere døde av. Også i Kåfjordalpene har det vært dødsulykker. I april 2102 omkom fem skiturister på Sorbmegaissa.

Skredvarsel (varsom.no): Lyngen dekkes av et eget regional skredvarsel for Lyngen, mens Kåfjord dekkes av varselet for Nord-Troms.

Guidefirmaer: Lyngen Guide, Ascent Descent.

Bøker: Toppturer i Troms (Fri Flyt 2010) av Espen Nordahl, The Lyngen Alps (Fri Flyt 2014) av Sjur Nesheim og Eivind Smeland

Skianlegg: Det finnes et lite alpinanlegg på Lyngseidet.

Overnattingssteder: Magic Mountain Lodge, Sørheim Brygger, Lyngen Lodge, Håkon Gjestehus, Spåkenes Rorbuer, Lyngen Fjordbuer. 

Skibutikker: Elektro-Sport Lyngseidet.