Turen til toppen av Jiekkevarri er i seg selv en lang og krevende tur med mange høydemeter,  som gir lønn for strevet når du andaktig siger inn på taket av Troms og nyter et 360 graders panoramautsikt mot fjorder og fjell. Ønsker du å gjennomføre hele traversen, gjenstår ennå 5-6 timer og 300 høydemeter. Men intet skibestigerliv er fullendt før denne turen er skrevet inn på CV-en din. Så den anbefales herved! Bare formen er brukbar. For skikjøringsentusiasten som ikke absolutt må nå høyeste punkt i Troms, er Holmbukttinden (1668 moh) et utmerket mål. Nedturen herfra gir 1600 høydemeter fantastisk flott og variert skikjøring.

6.19.1: Sporet legges gjennom skogen mot øst og rett nord forbi høyde 85 moh. Videre tar du sikte mot moreneryggen til venstre for Tverrelva. Når du nærmer deg ryggen, kan du avhengig av snøforholdene enten følge selve ryggen oppover eller gå på nordsiden av moreneryggen. Oppe på ca.400 moh. kan du skue den bratte oppstigningen som venter. Mellom 500 -850 moh. beveger du deg i ei brei renne på rundt jevnt 30-35 grader. Oppstigningen her er også et utløpsområde for skred fra sidene, spesielt fra par rennesystemer i vestveggen på Holmbukttinden. Dette gjelder spesielt om våren, når temperaturen stiger og snøen i rennene blir oppvarmet. Da bør du starte slik at du passerer dette området tidligst mulig på morgenen før sola får tak. På 900 moh. kommer du inn i botnen vest for Holmbukttinden. Ruta videre går nå gjennom ei smal renne du ser oppe i enden av botnen. Avhengig av mengde snø, kan det være enklere å ta av seg skiene de siste 100 høydemetrene av renna som her er 30-40 grader.  Vel ute av renna stiger det svakt til det flater litt ut, og du kan skue rett mot Jiekkevarrimassivet med snøkuppelen som er hovedtoppen godt synlig. Nå dreies sporet rett mot sør og du tar fatt på 250 høydemeter opptigning langs ryggen som fører til topps på Holmbukttinden. Øverste del har et lite kort bratt parti, så vurdér om det er bedre å ta av skiene. En utglidning her kan få katastrofale følger, da du kan ende i botnen under. Deretter er det bare å sige inn mot toppen.

Ruta videre tar seg nå ned 150 høydemeter mot øst. Første del går langs en delvis smal rygg. Etter ca.1000 meter kommer du til en 70-80 meter høy og 40 grader bratt skrent. Avhengig av forholdene, kan det være åpen ei langsgående bregleppe i nedre deler. Men normalt er det ikke noe problem å ta seg opp her, med ski eller på beina. Vel oppe er du kommet inn på platåbreen som dekker store deler av Jiekkevarrimassivet. Herfra anbefales det at du bruker tau videre til toppen. Ruta videre går enten over eller rett sør for pkt.1738 moh., dreier inn på flata før de siste 100 høydemeter opp til topplatået. Og så er du er der; på toppen av Jøkelfjellet, på toppen av Troms!  Selve toppen er ei stor snøflate, så skal du være sikker å ha vært på høyeste punkt, du man gå litt frem og tilbake.