Her får du oppleve en turdag som gir deg Lyngens kvaliteter i et nøtteskall; vakker dalgang omgitt av høyalpine tinder, spennende oppstigning på bre og storslagen utsikt, som avsluttes med feiende flott nedkjøring på ski. Lite besøkt fjell.

6.28.1: Sporet legges innover Ellendalen på sørsiden av elva. I begynnelsen er det en skogsvei å følge. Ved høyde 329 moh. fortsetter du innover dalen og tar sikte mot Sfinxen (1285 moh.), som er den markerte og spisse toppen du ser rett frem. Ruta legges opp til Ellendalsskardet, som ligger sør for Sfinxen. Stigningen fra dalbotn opp til skaret er ca.450 høydemeter og har en bratthet i kortere partier på 30-35 grader. Vel oppe i skaret skuer du ut over Steindalsbeen, som er den mest populære og besøkte breen sommerstid i Lyngsalpene. Du legger nå sporet mot sørøst og følger øvre deler av breen til du står foran brefallet opp mot selv topplatået. Forholdene i brefallet varierer fra år til år. Mellom 1120-1200 moh. er det 35-40 grader, så her må du vurdere om skiene bør festes på sekken. Deretter flater det ut de siste 300 høydemetrene til toppen, bare med et kort parti på 30-35 grader. Selve toppen er en flat platåbre.

Ned: Nedkjøringen følger samme trase som oppstigningen. Ned brefallet kan du velge et annet spor hvis du ønsker brattere alternativer.