Siste del av ruta går til fots delvis langs ei flott og smal egg før en bratt og rimelig bred rygg bringer deg til toppunktet. Malerisk flott utsikt mot den majestetiske nordveggen på Piggtinden. For de som ønsker brattere skikjøring, finnes alternative nedkjøringer.

6.31.1: Fra Kveldro kan du først følge en skogsvei som er angitt på kartet. Etter noen hundre meter er det bedre å velge sørsiden av Storelva oppover. Det kan være litt kronglete gjennom skogen den første delen. Etter hvert kommer du ut av skogen og dalen vider seg ut. Du kan nå skimte toppen av Durmålsfjellet med den majestetiske vestveggen. Videre legges ruta inn i botnen mellom Middagstinden og Durmålsfjellet. Mellom 880-980 moh. opp til skaret er det 35-40 grader. Bruk av stegjern kan vurderes opp dette partiet. Oppe i skaret settes skiene og du fortsetter videre til fots. Første delen går langs ei egg som i partier krever litt spennende småklyving. Det anbefales å ha med isøks. Vær obs. på eventuelle skavler. Etter hvert går egga over til en bredere rygg fra ca.1020 moh. og du stiger jevnt oppover. Siste del av ruta mellom 1200-1320 moh. er i partier 30-35 grader, før det flater ut og du siger inn på topplatået.

NED: Den enkleste nedkjøringen følger samme rute ned som opp. Turen nedover og utover dalen gir skikjøring med flotte store svinger på store snøflater. Så det er bare å nyte