Kjente turer og fjell: Skårasalen, Kolåstinden, Nordre Sætretind, Randers Topp, Grøtdalstinden og Saudehornet.

Terreng: Sunnmørsalpene har spektakulære tinder som stuper ned i fjorden, og flere steder kan du kjøre hele høydeforskjellen på 1500 meter. De snillere og enklere variantene finnes innimellom, men klassikerne er forholdsvis bratte og eksponerte. 

Vær: Sunnmøre har mye vær og forholdsvis mildt klima. Snøvær der hele landskapet dekkes av puddersnø ned til fjorden, kan avløses av regn opp til toppene på 1500 meter – og motsatt. Nedbør kombinert med vind er vanlig.

Snødekke: Fokksnø på grunn av nedbør sammen med vind er typisk på Sunnmøre, men også sløsjskred om våren, skavlbrudd og vedvarende svake lag dukker ofte opp i skredsammenheng på Sunnmøre. Sunnmøre har typisk maritimt klima som gir store snøfall og likeså store skred. Det som i tillegg skjer med et maritimt klima er at skredfaren øker brått etter snøfall men og synker relativt fort under gunstige forhold. Skredproblem de siste årene har vært mye relatert til lag med nedføyket løs nysnø og dårlige bindinger i fokksnøen. Nedsnødd kantkornlag har også vært et problem.

Skredhistorikk: Historien på Sunnmøre er full av skredulykker. I moderne tid har det vært en rekke tragiske dødsulykker i disse områdene, både i forbindelse med skianlegg, topptur og skavlbrudd. Historien viser at det er all grunn til å vise varsomhet.

Skredvarsel: Regionalt skredvarsel for Sunnmøre (varsom.no).

Guidefirmaer: Uteguiden og Norgesguidene.

Bøker: Toppturer i Sunnmørsalpane.

Skianlegg: Strandafjellet, Stordal, Fjellsætra, Ørsta, Volda.

Overnattingssteder: Sagafjord, Villa Norangdal, Juvet landskapshotell, Stranda hotell.

Skibutikker: Platou sport, Ålesund, G-sport Volda og G-sport Ørsta.