Luster Turlag har satt opp en hytte like under toppen, for den som vil overnatte. En stor flate midtveis på turen betyr en del staking hjemover, men her får du også mulighet til å legge på feller og få noen ekstra høydemeter. 

Opp: Start med å gå opp veien østover dalen. Ved Vårstølen tar du ned mot elva og går over brua til den andre siden. Følg åpne drag oppover og østover i skogen. Eldgammel bjørkeskog leder deg oppover småhamrete terreng på ryggen sørover til du kommer på flata. Småkupert terreng videre, der det er like godt å gå rett mot hyttene uten å holde for mye høyde. Ta turen innom hyttene for en matbit og holds så sørover oppover bakkene på østsida av den markerte bekkedalen, opp bratte partier og inn i lettere terreng ved 1220 moh. Videre herfra er det slakt, med noen bratte enkeltheng. Varden står om lag 20 meter fra stupet og skavl som vender mot øst. 

Ned: Ta utgangspunkt i sporet opp. De første 250 høydemeterne er oppvarming, før det bratte henget ned mot hytta. Så kommer en flate, før du kan kjøre ned igjen mot Vårstølen.