Opp

Kjør til Uskedalen og ta av mot Musland. Parker ved den første gården, men pass på så du ikke hindrer traktortrafikken. Følg traktorvei frem til merket sti som går til venstre inn i skogen. Herfra følger du ryggen opp til toppen av Såta. Vanligvis må skiene bæres det første stykket, og da vil du også kunne følge en godt opptråkket sti. Videre fra Såta går du rett sør opp en bratt rygg. Denne følger du til topps. Pass på skavler mot Limomnen.

Ned 1.1 Normalveien

Følg ryggen mot Såta. Her finner du bratte fine sider. Som regel må man bære skiene fra Hjorteklett, men hvis snøforholdene er gode finner du en flott nedkjøring langs bekken øst for Såta. 

  • Vanskelighetsgrad: Lett
  • Himmelretning: N
  • Bratteste punkt: 35 grader

Tips

Hvis du er glad i skikjøring kombinert med enkel vinterklatring, burde du ta Uskedalen i nærmere ettersyn. Kjør til øverst i dalen ved Fjellandsbø, og klatre opp ryggen mot Vetlenuten. Det er en enkel tur som krever stegjern, men ikke tau. Hvis det ikke henger skavl mellom Vetlenuten og Øktaredalsnuten har du tilgang på en av de flotteste, jevneste og bratteste linjene i Rosendal. Omtrent 1000 høydemeter til Fjellandsbøvannet. Sør for Vetlenuten går det også an å kjøre ned mot Setraskora mot Snøkistedjuvet. Pass på så du ikke slipper deg for langt ned, ellers blir returen mot Fjellandsbø ekstra lang.