Den tilbyr oversiktelig skiterreng og er relativt enkel å komme seg opp på. Hvis du ikke har vært i Rosendal før, eller er usikker på snøforholdene, er dette en bra topp å begynne med. De siste 30 meterne til toppen er bratte og eksponerte. Mange velger å stoppe i skaret før den siste oppstigningen. Omnatind gir en alpin følelse med sin spisse topp og kan bestiges som en del av en liten ryggtravers over til Laurdalstind. Traversen består av enkel klatring, og er en eksponert tur som kan kreve tau og noen sikringer.

Fra Myrdalsvannet, følg veien litt tilbake til en traktorvei. Følg denne til Nipelva dukker opp. Følg Nipelva opp mot Omnetjørnene og følg ryggen som ligger på skigåers venstre side like over vannene. Herfra går en liten ryggformasjon opp til et lite platå. Den kan være grei å følge til du kan sikte deg inn mot skaret mellom Omnatinden og en annen knaus. Fra skaret følger du ryggen til topps.

Utpå våren blir det ofte en sprekk noen meter under toppen, der snøen slipper fjellet. Det går som regel fint å hoppe over den på vei ned. Kjør ned flankene mot Omnetjørn. Pass på å ha litt fart over vannene så du kommer deg over, eller følg ryggen som du gikk opp. Fortsett nedkjøringen langs Nipelva og tilbake til Myrdalsvannet.