Betydningen blir da «fjellet med et skinnende snølag på toppen». Det lover godt for en toppturentusiast. Toppflaten av Melderskin er rester av et gammelt sletteland, og området rundt er gravd ut av små og store breer. Fra det flate topp-platået er det utsikt i 360 grader mot Folgefonna, Ulvenåso, Lyderhorn og Ulriken i Bergen. Melderskin er et spennende fjell som byr på bratte utfordringer hvis du behersker isøks og stegjern. Fjellet er finest litt utpå våren. 

Fra Myrdalsvannet, følg grusveien litt tilbake til du kommer til en traktorvei. Følg veien til Nipelva dukker opp. Følg elva oppover til det blir naturlig å svinge av mot Omnen (1158). Da ligger Omnetjørnene til venstre for deg. Følg den tydelige ryggen opp til toppen. Når ryggen spisser seg til, vær obs på skavlene som bygger seg mot venstre. Dette er lett synlig før du begynner oppstigningen.

Midtrenna tilbyr den fineste nedkjøringen fra dette fjellet. Renna ligger et lite stykke tilbake fra varden, men er ganske enkel å finne. Hvis det er kaldt i været kan du finne fin snø i denne renna langt utover sesongen. Er det vårslusj du vil ha får du den beste slusjen på overskyete dager etter milde netter. Renna har ofte skavler hengende over starten. Du burde se etter om skavlene er for store før du går opp. Nedkjøringen er ganske bratt, men jevn. Renna er bredere enn du tror, og den utvider seg raskt.