Fra toppen har du spektakulær utsikt på klare dager. Havet og Englafjell sees i vest, og Folgefonna, Melderskin og Bjørndalstindene i øst. Ut på våren er det vanlig å måtte ta beina fatt de første høydemeterne, men ikke la deg skremme av det. Fra Geitdalstind er det mulig å følge en egg videre til Høgeteen/Ulvanosa. Denne eggen er smal, og stegjern og øks anbefales. Fra Ulvanosa er det også fin nedkjøring mot sør.

Fra Uskedalen tar du av mot Musland. Kjør omtrent to kilometer før du tar av til høyre mot tydelig og godt opparbeidet grusvei ved Nosabekken. Denne veien tar deg til foten av Geitaryggen. Følg Geitaryggen til Veslenosa (540 moh.). Fra Veslenosa ser du Geitdalstind. Følg den tydelige ryggen til toppen av Geitdalstind. 

Fra Geitdalstind får du lang og fin nedkjøring ned mot Veslanosa, men selve starten på ryggen kan være litt bratt og vanskelig. På skikjørers høyre for toppryggen ligger det en liten fordypning hvor snøen samler seg. Fra veslenosa følger du ryggen inn i skogen og ned til bilen.