Opp A: Kryss E10 og følg Holmelva mot nordøst til tregrensen. Fortsett nordover i bølgende terreng opp mot isbreen. Ta sikte på senken mellom hovedtoppen og topp 1331 for å til slutt gå til fots opp mot hovedtoppen. Sent på sesongen, når snøsmeltingen har satt i gang for alvor, kan det bli veldig vått på store deler av dette turalternativet.

Vanskelighetsgrad: Enkel

Opp B: Gå opp i nordlig retning fra Skitdalsvatnets (Baikajávris) østre side. Forsøk å finne den merkede stien om det er lite snø. Rund topp 755 på dens høyre side og gli ned til det slake området der to elver møtes. Gå mot nordøst og rund Kuberget på valgfri side. Turen går videre mot nord der du må lete etter den best egnede veien i bølgete terreng. Fra omtrent 940 moh følger du ei hylle til høyre for å unngå nærliggende bratte snøfelt. Fortsett rett opp og passér topp 1268 på dens høyre side. Toppen på Nævertind nås ved å gå på toppkammen fra enten vest eller øst. På denne turen får du gå i variert terreng – det går mye opp og ned, og du trenger ikke gå lange strekker innen det dukker opp nye formasjoner i landskapet. 

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ned 1: Samme som Opp A. Isbreen er stor og slak; et perfekt øvningsområde for telemarkssvinger. 

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ned 2: Samme som Opp B. Denne ruta er oppbrutt i mange små, korte utforbakker samt korte oppoverbakker, noe som kan oppleves som frustrerende, men som også gir muligheten til å trene på teknikken i korte og intensive omganger.

Vanskelighetsgrad: Enkel