Det høres ut som et bra opplegg på et hvilket som helst fjellhotell, men på Låktatjåkkahytta nyter du alt dette høyt oppe på høyfjellet i fantastiske omgivelser. Med sin plassering er hytta en ypperlig base for korte eller lange toppturer i den omgivende fjellene. Men hytta er kanskje mest kjent som et mål for dagsturer. Med turski, beltevogn eller scooter besøkes den flittig, ikke minst på grunn av de berømte vaflene. 

Da freestyle-skikjøring var nytt på 70-tallet, var det det tøffeste man kunne holde på med som skikjører. Det veldig uoffisielle svenske landslaget hadde i 1975 Sveriges første sommerskileir ved Låktatjåkkahytta. En gammel taubane på fjellsiden øst for hytta tjente som transportmiddel, og de største våghalsene trente på helikopter (360)eller front- og backflip. 

Opp A: Turen starter ved hovedentreen for Hotell Fjället. Herfra følger du den markerte vinterruten vestover mot Låktatjåkkahytta. De første kilometerne går du i snille oppoverbakker og kommer etterpå opp på et fjellplatå der terrenget blir slakere. De siste tre kilometerne frem til hytta blir det igjen noen oppoverbakker som må forseres før du får komme inn i stuevarmen. Mot betaling er det til og med mulig å kjøre med, eller henge etter en beltevogn langs dette turalternativet.