Her er det kort anmarsj og du vinner høyde raskt. Fordi den starter såpass høyt, har den lang sesong, til tross for at nedkjøringen går i en solrik sørside.

Opp: Gå over Bukkemyrvatnet og hold retning nordover mot det bratte Sølvfjellet, som reiser seg langt der oppe. Seint på våren, når isen på vannet er dårlig, er det bedre å gå langs vannets vestre kant. Finn den beste veien rundt og opp de små, bratte bakkene og terassene. Ofte er det gamle spor du kan følge. Ellers forsøker du å holde retning mot den høyre delen av Sølvfjellet. Der bakkene opp mot Sølvfjellets stup begynner å bli skikkelig bratte, svinger du av mot høyre. Gå til passet mellom Sølvfjellet og Spanstinden. Fortsett på skrå opp til høyre på det store snøfeltet sør for toppen, og ta mot venstre når snøfeltet begynner å flate ut. Å holde langt til høyre (øst) på snøfeltets nedre del gir en noe slakere vei opp sammenlignet med feltets venstre kant, men gå ikke så langt til høyre at du ender opp ved kanten på østveggens stup. 

Ned: Den tryggeste nedkjøringen går samme vei som oppstigningen. Det er trivelig skikjøring som skjer i etapper. Foruten den fine toppbakken, kjører du i et landskap av terasser, der det er gøy å konkurrere om hvem som tar de fineste svingene i hver ny bakke.