For å gjøre en tur til Rivtind mer innholdsrik kan du gå over en annen topp (Stortinden) på vei til fjellet, og en tredje topp (Melkefjellet), på veien fra fjellet. Det blir selvfølgelig en veldig lang tur, men den gir nesten tre ganger så mye skikjøring, og er fullt gjennomførbar for de fleste som er veltrente og har mye tur-erfaring. Siden det er enkelt å avbryte turen og gå ut i dalen til Lapphaugen turiststasjon, kan man avgjøre underveis i turen om man vil gå én, to eller tre topper. 

Følg den høyre siden av Kvernmoelva i retning mot den tydelige snørenna på den sørlige siden av Stortinden. Gå opp i renna. Den har en helning på cirka 30-35 grader, og er fullt mulig å gå opp på ski om det ikke er altfor hard snø. På toppen av renna kommer du inn i en stor gryte. Fortsett diagonalt til venstre i bortre enden av gryta, og la deg blende av Rivtind som dukker opp framfor deg når du kommer opp på toppryggen. Følg ryggen til venstre for å nå toppen. 

Fra toppen av Stortinden er det litt vanskelig å se hvor man skal kjøre ned til Grasdalen. Ta gjerne ut kompassretning mot nordøst for å komme på rett side av de mange klippene øst for Stortinden. Når du kommer litt lengre ned blir det enklere å få oversikt og se hvilken vei du skal kjøre. Hold fallinjen ned mot dalbunnen til vest for Riikojávri (Grasvatnet). Gå opp bakkene på motsatt side av dalen, i retning mot den tydelige bekkedalen på vestsiden av Rivtind. Gå opp midt i denne, men vær oppmerksom på de bratte bakkene du må passere før du er oppe ved toppen av denne. Fra platået ved toppen av bekkedalen går du opp langs en mindre bekkedal til venstre og opp til bunn av topphelningen. Vestkammen på Rivtind er som oftest steinete og vanskelig å gå, så den enkleste veien opp er på de bratte snøfeltene på sørkammen.