Fra Tverrdalen er det forholdsvis enkelt å nå selve toppen av Máttačorru, men å gå ryggen fra start til slutt, Máttačorru-traversen, er virkelig en tur utenom det vanlige. Turen har et kort parti som krever kunnskap i håndtering av tau, da først og fremst hvordan du bygger et rappelanker, men den er ellers ikke spesielt teknisk krevende. Det som for mange kan være krevende, er den utsatte følelsen du får av å gå på den delvis smale kammen med høye stup på begge sidene. 

Denne turen kan gjennomføres med utgangspunkt fra Skamdalen (se turbeskrivelse for Tverrdalsfjellet). Men vil du benytte deg av buss for å komme til startpunktet er Håkvikdalen det beste startpunktet. Bussene inne til Håkvikdalen og Skjomdalen går ikke spesielt ofte, så finn ut av busstidene i forkant av turen. 

Følg stien/scootersporet i sørøstlig retning i flatt terreng til platået sør for Middagsfjellet. Hold høyde sørover inn Tverrdalen. Ta ikke for mye høyde, men forsøk å holde deg under 800 moh. Gå opp på skrå til venstre i bakkene på andre siden av Tverrdalen. Gå under og forbi den bratte delen av fjellsiden, og deretter opp til venstre på det store snøfeltet som leder opp mot toppen av Tverrdalsfjellet. Ved 900 moh kan du velge å enten gå venstre, der du må finne veien blant klippeblokkene, eller gå til høyre på det bratte snøfeltet. Å gå opp til toppen av Tverrdalsfjellet blir en liten omvei, men føler du deg i god form kan det være verdt det for utsiktens skyld.