Toppen ligger som en del av Kalvehøgd-massivet vest for riksvegen og parkeringa ved den nå nedlagte Vandreheimen. Her skal det forøvrig bygges nytt stort servicebygg som skal driftes gjennom DNT. Rasletinden er en vanlig topp å gå også på langrennsski. 

Opp: Den nedlagte vandrerheimen er et vanlig utgangspunkt for skiturer på Valdresflye. Vi anbefaler å parkere et par kilometer lengre ned, mellom 1200 og 1300 moh, for å kunne kjøre på ski lengst mulig. Det kan være vanskelig å parkere på grunn av brøytekanter og snømengde. Du går opp mot Steindalen før du fortsetter opp ryggen/flanken i nordøstlig retning mellom Østre Rasletind 2010 moh og toppen 1787 moh. Turen går videre sørøst mot toppen på Rasletinden 2105 moh. 

Ned: Det sikreste er å ta utgangspunkt i ruta opp, men gjerne utnytte terrengformasjonene til å finne fin snø og artig kjøring ned ryggen eller bollen. Vær oppmerksom på bratthenget (en bre som ikke er inntegnet på kartet) rett nord-nordøst for den østre toppen på Rasletinden. Her ble en skiløper begravd i skred vinteren 2016. Avslutningen er en lang, slak transportetappe ned Steindalen mot vegen.