I nordsiden finnes en rekke klassikere for de som liker bratt rennekjøring. Dette er stedet for spektakulær vårskikjøring i april-juni, og mange drar hit for å oppleve skikjøring i midnattssol. Det er muligheter for snø hele veien ned til Kystriksveien – langt utover sesongen. 

Adkomst/parkering: Følg Kystriksveien sørover 49,9 km til du treffer en avkjøring på venstre side av veien rett ved det store hvite huset på høyre side. Kjør inn og parkér ved lagerskur (UTM 67859-35067) eller kjør 100 meter videre langs riksveien til et busskur på høyre side(UTM 67769-34987), som også er en mulig parkering.

Fra parkeringen, følg skogsveien som starter i nordøstlig retning. Denne tar deg i slake sikk-sakk vendinger til terrenget åpner seg på ca 250 moh (UTM 68196-34065). Følg sørover mot Tindåga (bekkefar) og følg denne naturlig med sikte på det store myrområdet (Sørdalen) på 460 moh. Herfra har du nå direkte innsyn i Ytterrenna og Skrårenna, midt imot har du flanken som leder opp til utløpet av Y-renna og Rampen. Sfinxen dominerer skuet østover. Videre er vestflanken på Sautinden dominerende i nordøst.