Sørøstflanken på Eitråskardtinden er noe av det beste i området, og gir deg 500 høydemeter med jevnt 30-35 grader skikjøring ned til Eitråga. Normalveien via Nordre Nattmålstuva, opp Eitråskardtinden, ned sørøstflanken til Eitråga og tilbake opp på Nordre Nattmålstuva, er rett og slett en fantastisk flott rundtur med randoneèpreg. En tur som vil tilfredsstille de mest kresne entusiastene. Nordre Nattmålstuva er for mange en ukjent liten perle og kan langt på vei konkurrere med Søndre Nattmålstuva (6.1) når det gjelder tilgjengelighet og skiføre. Nordre Nattmålstuva fortjener å bli en kort-tur klassiker!

Adkomst/parkering: Kjør RV 80 fra Bodø i retning Fauske . Etter 30,4 km ta av mot Bringsli/Jordbru ved Nordvika. Etter 4,4 km ta av mot Jordbru og fortsett 1,6 km til Hanshaugen og parkering ve side av vei ved en gammel garasje, UTM 10879-72028. 

Følg skogsveien som starter 50 m sør for den gamle garasjen. Følg skogsveien tålmodig i retning sørvest til 160 moh (UTM 10469-71931). Her bryter det av en kort veistubb til høyre. Følg denne åpningen nord i retning bekkedalen. Hold deg ca 1-200 meter sør og parallelt med bekkedalen hele veien i retning Nattmålstuva, da finner du de beste åpningene i skogen og det jevneste skiterrenget. Terrenget er småkupert og på 345-355 moh treffer du på en bratt skavlkant. Over denne kanten åpner terrenget seg helt og på 400 moh brattner det gradvis til fra 22 til 26 grader opp til 500 moh. Herfra trekk 400 meter i retning nordøst (heiskars høyre) i samme høyde mot Rundfjellet til du treffer på en 28 grader bratt østrygg som leder opp til p751. På dager med ustabil snø bør du holde avstand til den bratte øst hellingen (heiskars venstre) og sørge for at denne er passert før du legger kursen heiskars venstre opp øst ryggen.