– Vi ville oppleve Norge i en eneste lang og intensiv reise, uten pause. Målet var å besøke alle de store fjellområdene i Norge, og kjøre ski i alle sammen. Minst to eller tre spennende linjer på hvert sted. Linjene skulle være fra det høyeste eller flotteste fjellet, og hvis forholdene tillot det skulle vi velge de bratteste og mest tekniske linjene. Fjell som Venjetinden, Lodalskåpa, Higravtinden og Jiehkkevárri hadde alt dette. Turen føltes som om vi plukket fra øverste hylle i Norge en hel måned, forteller tsjekkiske Ondrej Švihálek.

Sammen med lillebror Jirij, høvla de over 21 av Norges mest ikoniske fjell i løpet av en måned langs veien. Men hvordan klarer et tsjekkisk brødrepar som tjener 8000 kroner i måneden å leve en måned i verdens dyreste land?

– Det eneste vi kjøpte i Norge var bensin til bobilen og fergebilletter. I Tsjekkia og Slovakia er det tradisjon å feire en vellykka tur til fjells med en dram, men vi var på så mange turer at vi hadde slett ikke råd til å kjøpe all spriten i Norge! Nøkkelen til suksess var å leie bobil hjemme, og fylle den med alt vi trengte før vi forlot Tsjekkia, sier Jirij.