Vinteren og våren er full av samlingspunkter for toppturfolket. Her kan du møte likesinnete enten du er fersk eller erfaren, bli kjent med flere, oppleve nye fjell og bli bedre på ski. Alle festivalene tilbyr turer med guider, og legge til rette for sikker ferdsel underveis. Husk at det kan lønne seg å være tidlig ute, mange blir fort utsolgt!

Annonse

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Nytt-aar-paa-Vatnahalsen-der-toget-er-eneste-skiheis_ordinary_1200
Nytt-aar-paa-Vatnahalsen-der-toget-er-eneste-skiheis_ordinary_1200

VATNAHALSEN: I år blir det et nytt år med Vatnahalsen Topptursymposium. Foto: Chris Baldry

22. – 26. februar: Fjellsportfestivalen, Sogndal 

Arrangeres av Bratt Moro, og har gått årlig siden 2008. Har fokus på bratt aktivitet i nærheten av Sogndal.

16. – 19. mars: Vatnahalsen Topptursymposium

Festivalen med et finurlige navnet kan kun nås med tog, og arrangeres i år for andre gang. Byr på kompetanseheving og toppturer.

23. – 26. mars: Romsdalsvinter, Rauma

Har fokus på bratt friluftsliv med kvalitet og faglig innhold. Har også eget toppturkurs for jenter.

30. mars ­– 2. april: High Camp Sunnmøre

Fri Flyts toppturcamp på Sunnmøre var ny i fjor, og har base på Sagafjord Hotell med en rekke kystnære fjelltopper. Skiturene går til utvalgte kremtopper i Sunnmørsalpene.

30. mars ­– 2. april: Sunndal Ski Session

Med base på Sunndalsøra kan du sikre deg lange nedkjøringer fra toppturfjell i verdensklasse. Her er det sterkt turprogram hele helgen, og du kan få med deg økt innsikt i trygg ferdsel på ski etter flere foredrag med kompetente guider.

30. mars – 2. april: Basecampen Eidsbugarden

Arrangeres av Heftye Opplevelser for tredje år på rad. Har plass til 250 topptur-entusiaster. Festivalen er opptatt av at deltakerne skal få mulighet til å teste sine egne grenser og ferdigheter, nye toppturer, nytt utstyr og nye aktiviteter.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Magisk-i-Sunndalsfjella_ordinary_1200
Magisk-i-Sunndalsfjella_ordinary_1200

KONGEPUDDER: Trygve Sande på vei ned Vinnubreen under fjorårets Sunndal Ski Session. Foto: Erlend Sande

6. – 10. april: Lofoten Split & Topptur

Splitfest, skifest, trugefest, topptur og havfiske er noe av lokkematren til Ski- og splitboardfestivalen i Lofoten. Lokalkjente guider tar deg med på tur, og overnatting skjer på Hattvika Lodge.

7. ­– 10. april: Rosendal Skifestival

Her får du en helg spekket med toppturer med vanvittig utsikt, god mat og drikke på Rosendal Turisthotell, foredrag, musikk og mye mer. Guidene i Bre og Fjell tar deg trygt med opp og ned.

13. – 17. april: Påskesamling rando, Folven

19. – 23. april: Peakbook Summit, Leirvassbu

Arrangeres for første gang på våren etter tre år med festival i september. En omfattende festival med alt fra nybegynnerkurs og aktiviteter rettet mot barnefamilier, til gode opplevelser for erfarne fjellfolk.

20. – 23. april: High Camp Nord, Bodø

Fri Flyts nyeste toppturcamp, og en av tre High Camper i 2017. Har base på Saltstraumen Hotell og umiddelbar nærhet til topper som Børvasstindan og topper på Sandhornøya.

20. – 23. april: Basecamp Sognefjord, Luster

Basecamp Sognefjord har vokst seg stor, og utvider i år med enda en festival. Basecamp Sognefjord er først ut og arrangeres for tredje gang. Har base på Nes Gard i Luster, med nærhet til topper i Sogn, Jostedalen, Hurrungane og på Sognefjellet.

20. ­– 23. april: Myrkleik Fjellfestival, Myrkdalen

Et lavterskelarrangement med fokus på kurs og foredrag, knyttet till skiglede. Har omlag 200 deltakere, og ble arrangert for første gang i 2015.

20. ­– 23. april: Toppturskole i Hemsedal

Over 3 dager blir deltakerne delt inn små grupper, som har en kvalifisert veileder. Veilederen vil følge opp gruppen tett hele veien. Her vil du lære å planlegge og gjennomføre turen på egenhånd, slik at du kan ta med kunnskapen til videre læring og gode fjellopplevelser.

28. – 30. april: Jotunheimen Toppturcamp, Gjendesheim

Har turer for alle nivåer som kan bli gått på egenhånd eller med erfarne fjellførere. Festivalen kan også tilby noe så sjeldent som ski & sail i Jotunheimen, og tilbyr gode toppturopplevelser for nybegynnere og erfarne toppturister.

28. april - 1. mai: Galdhøpiggen Randonee, Spiterstulen

Suksessen Galdhøpiggen Randonneé arrangeres for åttende år på rad. Med utgangspunkt fra Spiterstulen, og med mange lokalkjente guider, blir det variert tur- og kjøreprogram fredag til søndag. Og selvsagt samling på Afterski-terrassen etter tur! I tillegg blir det, tradisjon tro, kveldsprogram med variert innhold.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

13-43-00_ordinary_1200
13-43-00_ordinary_1200

MYRKLEIK: Myrkleik ble arrangert for første gang i 2015, og går av stabelen i april i år. Foto: Myrkdalen Skisenter

4. ­– 7. mai: High Camp Turtagrø

Sesongens seneste av Fri FLyt-familiens tre High Camper i 2017, og er også den som har vært arrangert lengst. Den tradisjonsrike festivalen går i år med et redusert antall deltakere, og tilbyr dermed en eksklusiv opplevelse for både nybegynnere og erfarne fjellfolk. Har, i tillegg til guida fjellturer, også foredrag og underholdning på ettermiddagene.

4. – 7. mai: Ski & Sail Hardanger

Tidenes våreventyr, når Statsraad Lehmkuhl, Ekstremsportveko og Hardanger Åtgaum ønsker velkommen til verdens første Ski & Sail i Hardanger (utsolgt).

11. mai – 14 mai: Folven Randonee Festival

Arrangeres for femte år på rad i år, og samler både brettkjørere og skikjørere i Stryn. Har kurs og foredrag, men også fokus på skilek. Festivalen gikk forøvrig i fjor på selveste nasjonaldagen.

18.-21. mai: Vårcamp Sognefjord, Luster

Tilleggscampen til Basecamp Sognefjord, med utgangspunkt på samme sted. Såpass sent på året er det ikke umulig å gå toppturene i shorts, før man kjører ned langs fjorden på ettermiddagen. 

2. – 6. juni: Toppturfestivalen Svalbard 

Toppturfestivalen i Svalbard startet i 2011, og er tilbake i år etter pause i fjor. Opplev Svalbards fantastiske natur gjennom skipet MS Nordstjernen.

8. – 11. juni: Strynefestivalen

Strynefestivalen arrangeres av Fri Flyt, og har for mange blitt en naturlig avslutning på skisesongen. Har både toppturer, frikjøringskonkurranser, skilek og fest som fokus.

Vet du om en festival som mangler? Tips oss gjerne på nett@friflyt.no eller i kommentarfeltet nedenfor!