Trygge toppturer

Annonse

Boken Trygge Toppturer er et helt nytt verktøy for deg som vil utforske vinterens herligste eventyr på egenhånd. Du lærer å planlegge turer ut fra terreng og skredvarsel og får turbeskrivelser for passende turer over hele landet. Dette er en ny tilnærming til problematikken med friluftsliv og snøskred. Bestill Trygge Toppturer.

Toppturer i Troms

Skientusiast Espen Nordahl har skrevet TOPPTURER I TROMS, med turbeskrivelser til 82 fjell. Troms fylke er i ferd med å bli en verdenskjent destinasjon for toppturentusiaster. Kombinasjonen av hav, snø og bratte fjellsider er magisk. En nedkjøring i puddersnø og kveldssol er et minne for livet. Espen Nordahl har utforsket disse fjellene siden han flyttet til Tromsø i 1982. I boken TOPPTURER I TROMS gir han leserne detaljerte beskrivelser av oppstigninger og nedkjøringer for alle nivåer av erfaring og skiferdighet. Bestill Toppturer i Troms.

Skikompis

Skikompis er boka som viser deg korleis du kan ferdast tryggare i vinterfjellet. Her lærer du å forstå terrenget, snøen og vêret, slik at du unngår farlege situasjonar. Boka gir også rettleiing i effektiv ameratredning om uhellet er ute. Bestill Skikompis.

Toppturar i Vossafjell

Øyvind Birkeland er lokalkjent i Vossafjellene, og du blir inspirert til å dra på ski her med denne godt illustrerte guiden. Boka beskriver 50 turer på 37 fjell med nedkjøringer av ulik vanskelighetsgrad i områdende rundt Vangsen, i Indre Hardanger, Raundalen, Vossestrand, Jordalen og Aurland. Turene er systematiserte etter område, topp og rute. Den gir deg også en innføring i grunnleggende skredkunnskap. Bestill Toppturar i Vossafjell.

Toppturar i Sogn

TOPPTURAR I SOGN er en skifører til 69 fjell i områdene Sogndalsdalen, Fjærland, Jostedalen og Hurrungane. Sogn har de siste årene blitt kjent som et skiområde i verdensklasse for den som er i stand til å ta seg til topps for egen maskin. Her finner du alt fra spektakulære tinder til bunnløs puddersnø. Bestill Toppturar i Sogn.

Toppturer i Norge UTSOLGT

Toppturer i Norge egner seg både til planlegging i forkant av turen og i sekken underveis. Hver av toppene beskrives med ett eller flere rutevalg, kartutsnitt og oversiktsbilde. For hvert av turområdene finner du nyttig informasjon om overnatting, transport, relevante kart og nettsider, værforhold og lokale skianlegg. Bakerst i boka finner du egne kapitler om valg av utstyr, førstehjelp, skredvurdering, orientering og sikkerhet på bre.

The Lyngen Alps

Denne boken er en omfattende guide til den beste skikjøringen og alpine klatringen i Lyngsalpene. Den dekker den ikoniske Jiehkkevárri traversen, det litt enklere alternativet Perstinden, de bratte rennene på Jægervasstinden og alt i mellom. Klatrere få nøkkelen til skatter av ukjent Guhkkesgaisa og Piggtinden, fjellet som ble gjort berømt av filosofen Peter Wessel Zapffe. Et godt utvalg av is-klatreruter er også beskrevet i boken. Bestill The Lyngen Alps.

Toppturer i Romsdalen

TOPPTURER I ROMSDALEN er en skifører til de flotteste toppene og nedkjøringene i Rauma. Boka er skrevet av tindevegleder Halvor Hagen og inneholder detaljerte turbeskrivelser til 50 fjell i områdene Skorgedalen og Nysetra, Isfjorden, Innfjorden og Måndalen og Trollstigen. Romsdalen er et av landets flotteste toppturområder, og enten du vil gå på tur på Tarløysa eller kjøre ned Slingsbyruta fra StoreVenjetind, finner du detaljert informasjon om turen opp og nedkjøringene i TOPPTURER I ROMSDALEN. Bestill Toppturer i Romsdalen.

Lofoten – skiing in the magic islands UTSOLGT

Guidene Jonas Dahlstrup og Thorbjørn Enevold har laget en fantastisk topptursguide for Lofoten. Boken er oversiktlig illustrert med vakre bilder og enkle forklaringer til opp og nedveien, samt masse gode tips til å gjøre gode veivalg og maksimere dagene i Lofoten.

Den lille snøskredboka

Boka har hatt suksess fordi den på en enkel og pedagogisk måte gir livsviktig kunnskap både til folk som går vanlige skiturer i fjellet og til toppturentusiasten som kjører på ski i bratt og skredfarlig terreng. Boka egner seg både for de som ikke kan noe om snøskred, og for alle som kan mye om skred og ønsker å bli oppdatert i faget. Bestill Den lille Snøskredboka.

Toppturer rundt Bodø

Fjellområdene rundt Bodø har nok ikke fått den samme nasjonale og internasjonale oppmerksomheten som andre nordnorske kystfjell, men skimulighetene står ikke tilbake for nabobyene. TOPPTURER RUNDT BODØ er en skifører til 89 fjell rundt Nordlands største by. Bestill Toppturer rundt Bodø.

Toppturer i sørvest UTSOLGT

Spisse tinder, storslåtte høyfjellslandskaper, fjordutsikt, isbreer, dyp puddersnø og nedkjøringer som varer helt ned til fjæresteinene. Fjellene sørvest i Norge er et område ingen ekte skientusiast bør gå glipp av. Med boka Toppturer i sørvest kommer for første gang en detaljert og lettfattelig guidebok som viser frem disse opplevelsene. TOPPTUR I SØRVEST er en guidebok for skiturer i Rosendal, Hunnedalen, Røldal og på Haukeli.

Haute Route- På ski gjennom Alpene

Haute Route – På ski gjennom Alpene er den første norskspråklige guideboken til turen som alle skiturentusiaster drømmer om å gjøre minst en gang i livet. Her finner du alt du trenger av informasjon, enten du ønsker å gå den klassiske ruta fra Chamonix til Zermatt eller har siktet deg inn på en av de andre variantene som finnes. Bestill Haute Route- På ski gjennom Alpene.

Høgruta i Jotunheimen

Høgruta i Jotunheimen er guideboka og inspirasjonskilden for alle som skal gå turen eller drømmer om en gang å gjøre det. Den er et fantastisk minne for de som allerede har gått Høgruta. Bestill Høgruta i Jotunheimen.

Toppturar i Sunnmørsalpane

Hovudtanken med denne boka er å vise det store mangfaldet av opplevingar ein kan få som skiløpar i regionen. For at du skal få lettare tilgang til alt dette, gir vi deg her grundige ruteskildringar og ruteskisser frå det vi meiner er dei 80 beste toppturane i Sunnmørsalpane innanfor ulike kategoriar: korte og lette, lange og krevjande og bratte og ekstreme. Bestill Toppturar i Sunnmørsalpane.

Toppturer rundt Narvik

Toppturer rundt Narvik inneholder turbeskrivelser til 82 fjell og 6 traverser i Narvik, Skjomen, Ballangen, Efjorden, Tysfjorden, Bogen,Grovfjorden, Gratangen, Lavangen, Hunddalen, Riksgränsen, Björkliden og Abisko. Bestill Toppturer rundt Narvik.

Toppturar i Sunnfjord

I denne boka blir du guida til 67 av dei flottaste toppane, og du kan velje mellom 136 ruter i Førde, Gaular, Naustdal og Jølster. Sunnfjord byr på snørike turar der du får alt frå bratte brearmar til kystutsikt, perfekte kvite sider, dalar og renner frå både avrunda og spisse toppar. Blant toppane finn du dessutan nokre av Nikolai Astrup sine kjende fjellmotiv. Bestill Toppturar i Sunnfjord.

På tur- Leirvassbu

På tur – Leirvassbu er en unik veiviser til landets høyest beliggende villmark. Denne boka tar deg med på toppturer til fots, klatretraverser, toppturer på ski, breturer, småturer i kulturlandskap, sykkelturer, turer for barn og mye mer. Bestill På tur Leirvassbu.

Topptur på Blånebba

Poden må jo også få en toppturbok. Topptur på Blånebba er en morsom barnebok for aktive foreldre som ønsker å involvere barna i fjellets gleder. Rikt illustrert og med kortfattede tekster tar den leserne med inn fjellets verden.
Boken forteller om toppturenes oppturer og farer med humor og bilder, der fantasi og virkelighet blandes. På turen får vi også med oss en dose toppturkunnskap for de aller yngste...og kanskje også de eldre?
Forfattere: Kjetil og Marius Grimsæth. Bestill Topptur på Blånebba.