Randonee-konkurransen på Stryn ble lovprist etter fjorårets arrangement, og har blitt kalt det råeste i Skandinavia. Nå fortsetter suksessen for Stryn-rennet, som i år skal kåre norgesmesteren. Det betyr at det deles ut kongepokal når vinneren kåres 18. mars i år.

– Tilbakemeldingene i fjor var udelt positive. I år går de i de samme spektakulære omgivelsene med alpine fjell og utsikt til fjord og bre, sier arrangør Johan Olai Svidal til Sunnmørsposten.

Konkurransen ble arrangert for første gang i fjor, og Norges beste randoutøver, Lars Erik Skjervheim, var full av lovord - hvor han forøvrig gikk 3000 høydemeter på tre timer.

– Naturen og fjella kan absolutt måle seg med internasjonale løp, selv om enkelte ting kan finjusteres litt. Det er lett å se konturene av noe stort, sa Skjervheim til Fri Flyt i fjor.

I tillegg til norgesmesterskapet blir det også en turklasse i en mindre løype - med fire fjelltopper og 1600 høydemeter over 18 kilometer.

Selve hovedrennet går over syv fjelltopper: Gryta (1032 moh.), Kyrkjenibba (1400 moh.), Botneskrednibba (1280 moh.), Natakupa (1400 moh.), Hestefjellsnibba (1303 moh.), Karifjellet (1320 moh.) og Gulkoppen (1306 moh.).