Vatnahalsen er kjent både for flotte skikjøringsforhold og det unike ski-n-train konseptet. Fri Flyt  Leserturers langhelg er kun for jenter, og organiseres i samarbeid med Ivrig, som har lang erfaring med jentecamper.

Les også: Toppturfestivalene 2018 

Vatnahalsen sjarmerer og imponerer
– Første gang jeg kom til Vatnahalsen hadde jeg ikke en anelse om hva vi hadde i vente, sier hovedinstruktør Linn Cecilie Mæhlum i Ivrig.

Hun er en av landets dyktigste frikjørere og blant annet kjent for skifilmen Supervention 2, og falt pladask for både hotellet og terrenget.

– Jeg er blitt så glad i denne plassen. Skikjøringen er over all forventning. Skiterrenget er lekent og lett tilgjengelig. Det er masse artig frikjøringsterreng, alt fra skikkelige verstinglinjer til søndagsturer, og du spenner på deg skia på hotelltrappa. Det er god følelse å ikke måtte bruke tid på kjøre noe sted for å starte turen. Og siden det ikke er mulig å kjøre hit med bil, kommer du virkelig vekk fra støy og mas. Hotellet er også kjempekoselig, og noe av det aller beste er de nystekte vaflene når du kommer hjem fra tur, sier Mæhlum.

Saken fortsetter under

vatnahalsen 2017 5 - IVRIG
Frigjøringen er unik. Foto: Ivrig

Frikjøringen er unik. Foto: Øyvind Waitz

Brettinstruktør Marte Søderlund lot seg også imponere etter fjorårets camp.

– Vatnahalsen byr på flotte omgivelser med et mylder av muligheter. Området har veldig variert terreng hvor man kan lære mye om skredproblematikk og turplanlegging, lære mer om trygge turer i fjellet i kombinasjon med best mulig nedkjøring og linjevalg, eller trene på teknikk og triks. Her finner du alt fra «Japanskog» til rennekjøring, og det gir mange alternativer for ulike nivåer, både på ski og på brett, sier hun.

Og ettersom Vatnahalsen bare kan nås med tog, blir det sosialt allerede før ankomst.

– Reisen til Vatnahalsen er en opplevelse i seg selv. Det å sette seg på toget og skli inn i fjellheimen er en fin og sosial start på turen, sier Søderlund.

Les også: Stor test av skifeller   

Saken fortsetter under

vatnahalsen 2017 3 - IVRIG
Å ta toget sammen gir campen en ekstra dimensjon. Foto: Ivrig

Å ta toget sammen gir campen en ekstra dimensjon. Foto: Øyvind Waitz

Instruktører og guider fra øverste hylle
Helgeprogrammet byr blant annet på toppturkurs for nybegynnere og de som er nysgjerrige på topptur som aktivitet. 

– Denne gruppen er ofte er litt glemt i andre camp og turkonsepter. Vi håper med denne campen at vi kan være med å pirre nysgjerrigheten og spre skiglede for de som kommer fra langrenn, fjellski og alpinsporten, sier Henrik Breuer i Fri Flyt  Leserturer, som trekker i trådene sammen med Ivrig.

Saken fortsetter under

vatnahalsen 2017 6 - IVRIG
Jentecampen har tilbud til både ferske og erfarne. Foto: Ivrig

Jentecampen har tilbud til både ferske og erfarne. Foto: Øyvind Waitz

For de som vil utforske området å gå toppturer på jakt etter den beste snøen, er det også muligheter. Jentecampen har med seg dyktige tindevegledere fra Tindeguiden, som kjenner de flotteste toppene og den beste skikjøringen i området.

Frikjøringskurset med Mæhlum er beregnet på de som har stått mye på ski fra før og ønsker å utvikle seg videre. Fokus på kurset er skiteknikk og hvordan en får enda mer glede ut av skikjøringen.

Campen ekskluderer ikke brettkjørere. Derfor har Ivrig hentet inn Marte Søderlund som instruktør. Søderlund satset lenge på parkkjøring, men nå er det fjellufta som trekker mest.

– Det overordnet målet for helgen er at du skal bli flinkere til å brøyte egne spor og bli tryggere på å ta egne avgjørelser i fjellet. Vi vil også gå inn på planlegging av nedkjøring, finne sin egen linje, teknikk, triks og tips, sier Mæhlum.

Les også: Mine fem dårligste utstyrskjøp noensinne 

Saken fortsetter under

vatnahalsen 2017 4 - IVRIG
Variert terreng gir gode muligheter til å trene på teknikk så vel som fjellsikkerhet. Foto: Ivrig

Variert terreng gir gode muligheter til å trene på teknikk så vel som fjellsikkerhet. Foto: Øyvind Waitz

Verdien i å gå seg vill
Mellom slagene er det lagt opp til inspirasjonspåfyll. På lørdag kveld kommer foredragsholder og eventyrer Elisa Røtterud.

Røtterud deler erfaringer fra dannelsesreiser i India, å finne rytmen i Afrika, og tynn luft på ekspedisjon i Himalaya. Poenget er at veien blir til mens en går seg vill, enten en er på kortreiste eventyr eller jorden rundt. Det handler om inspirasjon, egenutvikling og målbevissthet, og om å skape entusiasme, nysgjerrighet og lek i hverdagen.

Mer info og turpåmelding 

vatnahalsen 2017 2 - IVRIG
Foto: Ivrig

Vatnahalsen ligger idyllisk til med egen stasjon på Flåmsbana. Foto: Øyvind Waitz