Det var sent lørdag kveld en mann i 50-årene ble meldt savnet etter å ikke ha kommet hjem fra tur på Skittentinden på Kattfjordeidet på Kvaløya i Troms. Det har vært en stor leteaksjon etter mannen. I tillegg til at bakkemannskap har fulgt flere spor, har det også blitt søkt med hund og Sea King-helikopter.

Men forholdene har vært krevende. Det er faregrad 2 i Troms nå, og det har gått flere skred i området. Både gamle og nye. Det har i tillegg snødd, og vært tåke, som har gjort arbeidet ekstra krevende.

Annonse

Like etter klokken 14.00 søndag ettermiddag ble det bestemt at søket avsluttes for dagen, melder Nordlys. Mandag morgen startet de søket på nytt - før det igjen ble avsluttet rundt klokken 14 også mandag.

Betydelig skredfare og vanskelige forhold har gjort letearbeidet utfordrende. Etter det Fri Flyt vet, skal letemannskapet blant annet ha funnet et stort skred, uten å finne spor inn i skredet. 

Skredfaren gjør at det er søk med helikopter mandag, og ikke bakkemannskap. Det skal etter alt å dømme også skje tirsdag.

Mannen, som skal være en erfaren skikjører og kjent i topptur-miljøet i Troms, dro på skitur alene klokken 18.00 lørdag kveld. Han ble meldt savnet av samboeren etter klokken 23.00, da han ikke hadde kommet hjem.

Han skal ha meldt fra til venner hvor han gikk.

Pårørende har vært ved området mens leteaksjonen har pågått. 

Skittentinden er et av de mest populære skifjellene på Kvaløya. Fjellet har kategori KAST 2 - utfordrende. Turen tar normalt 4-5 timer, og er rundt 40 grader på det bratteste punktet. 

Ifølge Varsom.no er det vedvarende svake lag i Tromsø:

– Unngå skredterreng med fersk fokksnø. Fokksnøflaka ligger over et vedvarende svakt lag som gjør at skred er lettere å løse ut enn om slike lag var fraværende, står det i skredvarselet.