Innerst i Fiskefjorden følger man traktorveien på høyresiden (øst) av Gårdselva til det er ca. 150 meter før kraftlinja krysser veien. Der tar man til høyre (øst) og krysser mellom kratt og skog.

Legg sporet til venstre (nord) for Åsen. Senere på sesongen snør heldigvis krattet ned. Ved skoggrensen er det bare å sikte seg inn mot Mølnskaret og derfra følge ryggen sørover mot toppen.

Nydelig utsikt fra ryggen, og der den er eksponert kan man holde litt på høyresiden (vest). Det anbefales å ta med stegjern og alpinøks på dager med hard skare.

Kjøring ned inneholder for det meste flott cruising i 15-25 grader med to plasser med 30 grader og et lite parti på ryggen med 30 grader.

Høydemeter: 770 m

Tid: 5 timer

Sesong: Februar-april

Utstyr: Alpinøks og stegjern

Parkering: Enten spør grunneier om godkjenning ved Sjøvoll eller parker på stor parkeringsplass innerst i Fiskefjorden like ved utløp Dalelva. For Østsiden parkeres det ved båthavna i Kongsvik, gå en drøy kilometer i grøfta på ski.

Vanskelighetsgrad: Utfordrende

Taraldsviktinden-Tjeldsund-2
Nordryggen opp til Taraldsviktinden.

3.5.2 Vestsiden  

Kjør bort til den store Varden på høyde 774. Derfra og vestover er det for det meste 20-30 grader flott kjøring i starten med et heng som er over 30 grader. 

Resten av nedkjøringen skjer på skiløpers høyre side (nordsiden) av Åsen.

Vanskelighetsgrad: Komplekst

Taraldsviktinden-Tjeldsund-med-rute-3

3.5.3 Østsiden med Tunellen 

Starten finner du på østsiden av toppen. Bruk rappell for å brekke ut eventuelle skavler, og sjekk snøen slik at du bare kjører ned når det er stabil snø der.

Mellom 30 og 40 grader før det blir jevnt 20-30 grader etter «Tunellen» som er på ca. 450 moh.

Hvis man ønsker å se Tunellen, kan man selvsagt gå opp denne ruten og sette skiene nedenfor siste bakke opp til Tunellen slik at man får sett den. Tunellen er lett å se fra Kongsviksiden.

Vanskelighetsgrad: Komplekst

Se samleartikkel med flere turforslag i Tjeldsund

Taraldsviktinden-Tjeldsund-4
Anders Mordal dropper inn i tunellen med Kongsvika, Tjeldsundet og Sætertinden i bakgrunnen. Foto: Fred Åge Hol