Legg sporet til venstre (nord) for Åsen. Senere på sesongen snør heldigvis krattet ned. Ved skoggrensen er det bare å sikte seg inn mot Mølnskaret og derfra følge ryggen sørover mot toppen.

Nydelig utsikt fra ryggen, og der den er eksponert kan man holde litt på høyresiden (vest). Det anbefales å ta med stegjern og alpinøks på dager med hard skare.

Kjøring ned inneholder for det meste flott cruising i 15-25 grader med to plasser med 30 grader og et lite parti på ryggen med 30 grader.

Høydemeter: 770 m

Tid: 5 timer

Sesong: Februar-april

Utstyr: Alpinøks og stegjern

Parkering: Enten spør grunneier om godkjenning ved Sjøvoll eller parker på stor parkeringsplass innerst i Fiskefjorden like ved utløp Dalelva. For Østsiden parkeres det ved båthavna i Kongsvik, gå en drøy kilometer i grøfta på ski.

Vanskelighetsgrad: Utfordrende

Taraldsviktinden-Tjeldsund-2
Nordryggen opp til Taraldsviktinden.

3.5.2 Vestsiden  

Kjør bort til den store Varden på høyde 774. Derfra og vestover er det for det meste 20-30 grader flott kjøring i starten med et heng som er over 30 grader. 

Resten av nedkjøringen skjer på skiløpers høyre side (nordsiden) av Åsen.

Vanskelighetsgrad: Komplekst

Taraldsviktinden-Tjeldsund-med-rute-3
Taraldsviktinden-Tjeldsund-med-rute-3

3.5.3 Østsiden med Tunellen 

Starten finner du på østsiden av toppen. Bruk rappell for å brekke ut eventuelle skavler, og sjekk snøen slik at du bare kjører ned når det er stabil snø der.

Mellom 30 og 40 grader før det blir jevnt 20-30 grader etter «Tunellen» som er på ca. 450 moh.

Hvis man ønsker å se Tunellen, kan man selvsagt gå opp denne ruten og sette skiene nedenfor siste bakke opp til Tunellen slik at man får sett den. Tunellen er lett å se fra Kongsviksiden.

Vanskelighetsgrad: Komplekst

Se samleartikkel med flere turforslag i Tjeldsund

Taraldsviktinden-Tjeldsund-4
Anders Mordal dropper inn i tunellen med Kongsvika, Tjeldsundet og Sætertinden i bakgrunnen. Foto: Fred Åge Hol