4.3.1 «NORMALRUTA» ➋ Utfordrende
Ta sikte mot Russevankskardet og legg sporet langs nordøstsiden av elva oppover. Vær obs på at elvedalen kan fungere som ei terrengfelle i forhold til skred fra fjellsiden til høyre. På ca. 400 moh. begynner du å dreie mot nord og øst til du kommer inn på sørryggen som kommer ned fra Storfjellet. Denne følger du så oppover. Partiet mellom 950–1040 moh. er 30–40 grader. Vel oppe er det kort vei til toppvarden.

NED: Den vanligste nedkjøringen følger samme trasé som oppstigningen.

4.3.2 «ØSTHENGET» ➌ Komplekst
Denne oppstigningen krever sikre snøforhold!!! Ruta går opp på østsiden av toppen og starter fra Kro- kenga. Sporet legges opp langs sørvestsiden av Sauskardbekken til ca. 500 moh. Derfra fortsetter den i vestlig retning opp mot toppen. Her er du eksponert over lang tid i skredutsatt terreng; både løsne- og utløpsområder. Elvedalen fungerer også som ei terrengfelle. Fra 240 moh. og helt opp er terrenget
i store områder 30–40 grader!! I 1997 skjedde ei tragisk skredulykke, hvor to personer som bodde i et hus på Krokenga omkom.
Det gedigne skredet var selvutløst langt oppe i fjellet og gikk over Fv.91.

NED: Nedkjøringen følger i samme trasé som oppstigningen. Bratt og eksponert! Dette kan også være en spennende tidligsommernedkjøring, hvis du ikke har noe imot å bære skiene i begynnelsen.

Troms og Tromsø fastland har et mylder av toppturer å velge mellom, finn flere her