Massivet Mårfjellet, med Store Mårtinden, ligger ved Blåtind skytefelt, lett synlig fra E6. Her er det markerte renner både sørover og nordover fra toppen.

Fra toppen har du utsikt til store deler av Troms og nedkjøringsmuligheter i alle retninger, bortsett fra østover.

OPP: Den raskeste veien til topps på Store Mårtinden starter fra veien inn Skardalen og opp den sørøstlige flanken. Hold avstand til stupet på østsiden og velg ditt eget spor opp den lange bakken 

ALTERNATIV OPPSTIGNINGER

Alternativ 1: Du når nabotoppen Lille Mårtind  (1259 moh.) via en rygg på nordsiden. Start ved bebyggelsen i Aurselv og sikt på den markerte ryggen vest for den brede renna (Gryta på kartet). 

Ruta inneholder et bratt punkt, men stort sett greit å gå. Du kommer ikke videre til hovedtoppen uten klatring. 

Alternativ 2: Mårfjellet har en nordlig og en sørlig renne som møtes på toppen. Skal du kjøre en av disse rennene, er det en fordel å gå opp.

NED: Den brede sørøstflanken fra toppen av Store Mårtinden er den naturlige valget ned igjen. Under gode forhold kan du dra på med store svinger.

ALTERNATIVE NEDKJØRINGER

Alternativ 1: Ryggen på nordvestsiden er grei også som nedkjøring. Her kan du også velge mange varianter på vestsiden av fjellet.

Alternativ 2: Rennene er fristende alternativer. De har felles utgangspunkt i kløfta mellom Mårtindene. Det er krevende å komme ned i rennene fra toppen. Begge rennene gir bratt, fin skikjøring. Renna på sørsiden blir kjørt forholdsvis ofte. Den er skredutsatt og bratt i toppen. Her legger det seg mye snø, slik at det er mulig å finne skiforhold langt utover sesongen.