2.7.1 Vestsiden fra Løbergdalen 

Ruta starter fra Løbergsbukta og vestover som går igjennom hele Løbergsdalen med utløpssoner på begge sider, gå midt i dalen, følg så sommerruta opp Løbergskaret og til slutt over vannet til Snytindhytta.

Sørg for at du ikke går denne ruta når det er ustabile snøforhold. Fra Snytindhytta følger man sommerstien sørover og dreier til venstre (øst) mellom vann 385 og 420.

Følg det minst bratte terrenget oppover mot toppen. Stegjern og isøks anbefales. Samme rute ned som opp. Mye cruising i terreng som er 20-30 grader men et parti øverst som er opp mot 40 grader.

Høydemeter: 1250-1350 m

Tid: 8-9 time

Sesong: Januar-april

Utstyr: Alpinøks og stegjern

Parkering: Ta kontakt med alltid positiv eier av campingen. NB! Gode muligheter for badstu og overnatting.”

Vanskelighetsgrad: Komplekst

2.7.2 Østruta 

Fra Gullesfjord Camping holder man høyresiden (nord) av Vesterelva og følger andre siden etter å ha krysset vann 76. Vann 113 krysses vestover og finn bratt trase (30-40 grader) opp mot vann 289 og deretter sørover langs slak rygg mot høyde 667.

Når det gjelder videre rute mot Vestbotntinden så kan det dannes en toppskavel som kan være strevsom å passere på nordsiden så alternativt kan sydsiden av ryggen velges.

Stegjern og alpinøks kan være påkrevet hvis det er mye skare. Området er opp mot 45 grader bratt så her må det være stabil sne.

Bestig toppen fra vest og nyt den luftige toppens fantastiske utsikt. Nedkjøringen til Øvre Storelvvatnet er for det meste slakt men nedre del har et brattheng på 30-40 grader.

Stak over vannet og start oppstigningen litt før enden av vannet. Det meste er under 30 grader og man kommer etterhvert inn på ruta fra Snytindhytta. Derfra runder man toppen på vestsiden og bestiger toppen fra sør opp en et toppheng på ca 30-40 grader.

Fra den luftige toppen kan man nyte fenomenal utsikt mot Møysalen, Løbergdalstinden, Nonstinden og Vestpolltinden.

Vanskelighetsgrad: Komplekst

Se samleartikkel med flere turforslag i Kvæfjord og Sortland