8.4.1 Sørsiden 

For egen beskrivelse fra Bogen til Blåvatnhytta, se sist i kapittelet. Fra Blåvatnhytta følger man ruta opp mot Skittendalstinden.

Etter første oppstigning tar man av mot høyre (nord) til vann 949 for så å starte toppstøtet. Ved dager med mye hard skare anbefales det å bruke stegjern og alpinøks med skiene på sekken.

Som ved Grindalstind utgjør sørsiden en enorm terrengfelle der et skred vil gå ca 500 meter over stupbratt terreng så snøen må være 100 prosent stabil.

Dette er heller ikke fjellsiden man ramler på ski når det er skare.

Nedkjøring er samme vei som opp, ca. 300 meter med 30-40 graders kjøring ned fra toppen. 

Høydemeter: 1262 meter

Tid: 10 timer

Sesong: Februar-mai

Parkering: Liten parkeringsplass ved Niingen kraftverk (Bogen). Vær obs på at det er parkering på eget ansvar siden det kan lande helikopter der som kan medføre at vind kaster strøsand på bilene.

For oppstigning fra Dragvik er det små lommer langs Dragvikveien på vestsiden av Storelva.

Vanskelighetsgrad: Komplekst

Pungdalstinden-Evenes-Skånland-2
Pungdalstinden-Evenes-Skånland-2

8.4.2 Sørvestryggen 

Følger man ryggen som går sørvestover unngår man noe skredterreng, men ikke alt. Dette er valget for deg som har siktet deg inn på Skittendalstinden. Videre oppstigning langs ryggen vestover opp til høyde 1298 etter å ha passert høyde 1052. Du kan selvsagt også gå rett fra høyde 1052 til høyde 1306. Husk at her er det anbefalt med stegjern og øks, for her er det ofte hard skare/is.

Vanskelighetsgrad: Komplekst

Se samleartikkel med flere turforslag i Evenes og Skånland