4.6.1 Vestsiden 

Enkleste rute opp er å følge skiturløypa fra Dale og østover innover Dalsdalen. Kryss Dalselva der den er minst og følg høyresiden (vest) av elvene fra Nonskarvatnan.

Og fra vann 428 følger du den bredeste renna opp til toppen.

Det kan være greit å bære skiene på sekken opp deler av oppstigningen der det er smalt. Stegjern og alpinøks kan være hendig.

Vestsiden er noe av det beste du kan gjøre etter jobb på senvinteren, da får du fin kjøresnø til verdens fineste sol.

Følg samme rute ned som opp, ca. 30-45 grader sammenhengende kjøring ned til vann 428 og etter det 20-35 grader ned til Dalsdalen.

Høydemeter: 1000 m

Tid: 6 timer

Sesong: Februar-april

Utstyr: Alpinøks og stegjern

Parkering: Ved start skogsvei på østsiden av Vaskinn er det en liten parkeringsplass, det anbefales å spørre grunneier før parkering. For vestsiden parkeres det på Dale, like før skogsveien starter.

Hvis det ikke er brøytet dit anbefales det å spørre grunneier før parkering.

Vanskelighetsgrad: Komplekst

Nona-Grytøya-2
Vestsiden på Nona er nok en av de beste skifjellene for de som liker bratt kjøring. Einar Frønum flyter på endeløs pudder og glede ettersom det snedde hele veien opp.

4.6.2 Sørsiden 

Sørsiden følger sommerruta ned. Etter ca. 300 meter søker man mot en åpning inni den søndre bollen som bader i sol og fantastisk kjøring. Selvsagt lettere å finne hvis man går opp samme rute som man kjører ned.

Nydelig kjøring i flott natur ned til Vadskinndalsvatnet og videre ned Vadskinnelva. Klarer man å finne sommerstien ned gjennom skogen, byr det på rask og morsom kjøring i en ryddet trasé til man kommer til traktorveien ved Vaskinn.

Vanskelighetsgrad: Komplekst

Nona-Grytøya-med-rute-2
Nona-Grytøya-med-rute-2

4.6.3 Sørsiden direkte 

Absolutt bratteste nedkjøring fra Nona er direkte ned sydsiden der det er 35-50 grader bratt. Dette er kun for dager med stabil snø og er avhengig at man finner riktig rute ned.

Det er flere linjer ned fremsiden av Nona som med noe klyving får deg ned. Beskrevet rute er mulig å kjøre på ski under gode forhold. Flott alpint område der man kan variere forskjellige ruter opp.

Vanskelighetsgrad: Komplekst

Se samleartikkel med flere turforslag i Grytøya

Nona-Grytøya-med-rute-3
Nona-Grytøya-med-rute-3