Dette er åsryggen før man kommer til Nattmålsfjellvannet. Når man nærmer seg tregrensa holder man på høyresiden (vestsiden) av en liten kolle før man følger det store åpne området opp mot toppen.

De siste 100 høydemeter er det kjekt å følge en slukt som er i forlengelsen av elva som går ned mot sydsiden av Nattmålsfjellvannet. 

De siste 100 høydemeter følger man en slukt som er i forlengelsen av elva som går ned mot sydsiden av Nattmålsfjellvannet. Alle andre ruter opp på nordisen er KAST 3.

Man ender da opp mellom Nattmålsnuten og Nattmålsfjellet. Selv om fjellet ser enkelt ut er det flere plasser det kan gå skred, og det har også gått skred der.

Nedkjøringen er ikke mer enn 30 grader bratt, men er omgitt av brattere områder og man befinner seg av og til i utløpssoner. Også mulig å oppsøke litt brattere og flott skiterreng et par hundre meter vestover. 

Høydemeter: 450 m

Tid: 3 timer

Sesong: Februar-april

Parkering: Stor parkeringsplass ved Kilkam idrettsanlegg.

Vanskelighetsgrad: Utfordrende

1.11.2 Nord 2 

Følg en linje litt mer østover enn Nord 1, og kjør ned noen bratte slukter og søkk ned mot et stort åpent område rett på oversiden av lysløypa og ned til veien.

På det åpne området finner du for øvrig Okshola, en ca. 300 m lang grotte som er verdt et besøk. Det er en elv som renner igjennom hele grotta, og utgangen er som regel fylt med vann.

Vanskelighetsgrad: Komplekst

Se samleartikkel med flere turforslag i Harstad