4.23.1 «NORMALRUTA» ➋ Utfordrende
Ruta legges opp langs Sveingårdelva. Ofte vil du ha et spor å følge. Vel oppe ved Stordalvatnet følger du vestsiden og legger sporet oppover mot Lille Rieppevatnet. Du følger dalen innover og opp til salen rett sørøst for toppen. Mellom 800–830 moh. er det et parti på 27–30 grader. Fra salen er det kort vei til toppunktet. Vær obs på at dalgangen er en terrengfelle for skred fra begge sider. Vær også obs på skavler på toppen.

NED: Den vanligste nedkjøringen følger i samme trasé som oppstigningen. Da dalgangen ligger litt beskyttet, kan snøen være løs og fin.

4.23.2 NORDVESTRYGGEN ➋ Utfordrende
For de som ønsker en litt mer variert og alpin oppstigning med mye utsikt, er det mulig å legge ruta langs ryggen nordvest for vatnet. Områder i oppgangen til ryggen er 30–35 grader, så les terrenget godt når du legger sporet. Etter hvert blir det så smalt at skiene må bæres. Avhengig av forholdene bør stegjern vurderes. Litt smalt rett etter pkt. 964 moh. Etter det kan du ta på skiene igjen og fort- sette mot toppen etter 4.23.1.

BONUSTUR ➊ Enkelt
For de som ønsker en bonustopp og 100 høydemeter ekstra, er det mulig å legge turen innom nabotoppen mot øst, Vàzzoalgi 1091 moh.

Se her for å finne flere spennende toppturer i Troms og Tromsø fastland.