Lasselitinden har de beste nedkjøringene med lite innslag av skog, og inneholder alle vanskelighetsgrader, der man kan kjøre helt ned til havet.

5.1.1 Rollryggen  

Følg traktor veien oppover på vestsiden av rørgaten. Etter nest siste sving, krysser man Storelva, og tar sikte mot sørlig østrygg oppover mot Lasselitind.

Følg den sørlige delen av ryggen til man er oppe, og gå så rett nord til varden. 

Samme nedkjøring som rute opp. Dette er en trygg rute som stort sett har bratthetsgrad på 20-30 grader, og man kan oppnå skikkelig flyt.

Flott topp for nybegynnere og de som virkelig vil gi jernet. Konkurranseface for Andørja Free Ride 2018, siden det var skredfare overalt ellers i området.

Høydemeter: 890 m

Tid: 4 timer

Sesong: Februar-april

Utstyr: Alpinøks og stegjern

Parkering: Liten parkeringsplass på nedsiden av 848 der Storelva renner ut i havet.

Vanskelighetsgrad: Utfordrende

Lasselitinden-2
Morten Bie leker seg nedover Lasselitinden.

5.1.2 Heimerdalen 

Fra varden er dette nesten rett øst. Men siden det kan legge seg toppskavl nært toppen, kan det være behov for å kjøre litt sørover først.

Etter knapt 200 høydemeter holder man litt mot nord og kjører ned i flotte Heimerdalen. Inngangen har bratthetsgrad på 30-40 grader noen plasser. Det har gått skred i skråningen mellom Heimerdalen og Rollryggen. 

Vanskelighetsgrad: Komplekst

5.1.3 Djupedalen (1) 

Sør i gryta som er 45-50 grader, sneen må være stabil for å kjøre ned her. 

Vanskelighetsgrad: Komplekst

Lasselitinden-3
Start Andørja Free Ride på toppen av Djupedalen får selv de beste frikjørerne litt puls av.

5.1.4 Djupedalen (2) 

Hvis du er ute etter det bratteste og det ikke er skredfare. Det henger ofte en toppskavl over store deler av gryta, så det er gunstig å ha kontroll på dette før man nærmer seg kanten.

Man må ofte påregne å droppe ut fra denne skavlen.  Starten er rett øst av laveste punkt ved Rollvatnet ca. 40-45 grader.

Dette var konkurransefacen for Andørja Free Ride 2017, der vinneren av eliteklassen droppet ut av skavlen nært toppunktet og kjørte rett ned uten en eneste sving.

Vanskelighetsgrad: Komplekst

5.1.5 Djupedalen  

Litt nord for 5.1.4, der det går en slakere rygg sørover 20-35 grader. 

Vanskelighetsgrad: Utfordrende

5.1.6 Vestsiden  

Flott bonuskjøring på solsiden ned til Brustindvatnet (629 moh,) følg sommerstien siste dele ned til vannet for å få slakest terreng. På med feller og opp til toppen etterpå.

Vanskelighetsgrad: Utfordrende

Se samleartikkel med flere turforslag i Rolla