2.4.1 FRA KVALØYSLETTA ➊ Enkelt
Kommer du for eksempel med buss til Kvaløysletta sykehjem, kan du fortsette oppover i byggefeltet til du kommer til et lite alpinanlegg. Gå opp her mot Slaktarhaugen. Herfra legges ruta videre oppover Finnlandsfjellet, forbi Litje-Kjølen i småkupert terreng og så opp til selve toppunktet med den store radaren. Forøvrig er hele sørsiden av Finnlansfjellet flott å sporsette, så det er bare å velge.

2.4.2 FRA SLETTAELVA ➊ Enkelt
Du kan også følge den markerte anleggsveien på kartet opp Svarthammardalen til Storvatnet. Herfra er det merking opp langs nordsiden av vatnet og vest for Amundvatnet i ei mer eller mindre direkte linje mot toppen.

2.4.3 FRA STORELVA ➊ Enkelt
For de som ønsker en litt lengre tur, er skistadion på Storelva et ypperlig utgangspunkt. Herfra legges sporet opp til Rødtinden og videre over Storbogstinden, forbi pkt. 530 moh. og opp til Kjølen.

2.4.4 FRA FINNVIKDALEN ➊ Enkelt
Et litt kortere alternativ med mindre stigning er å starte i Finnvikdalen. Her er det vanligvis brøytet ut parkeringsplasser langs veien. Ruta legges rett vestover i det lille dalsøkket mot vatn 395. Herfra dreier du mot sør og går opp søkket vest for Ettertua før du på ca. 500 moh. dreier ruta rett mot top- punktet.

NED: Avhengig av hvilket sted du ønsker å komme tilbake til, er alle de angitte oppstigningsalternati- ver mulige. For de som ønsker best mulig skikjøringsmuligheter, er nok 2.4.1 og 2.4.2 de fineste, der siste del nedover Finnlandsfjellet bare er å nyte i store og herlige svinger.