Følg traktorveien som snirkler seg opp sørover fra den gamle skolen. Når denne ender, tar man sikte oppover på laveste punkt, men hold til høyre for Storelva.

Når det begynner å flate ut, ser du hytta ved foten av fjellet. Gå forbi hytta og følg renna opp til topps. Det er fantastisk utsikt fra toppen.

Dette er toppen som det mange somre ble gjennomført motbakkeløp under Trippel Tour De Andørja.

6.2.1 Nordsiden 

Mesteparten av renna er mellom 30-40 grader, og frikjører Ronny Dahl fra Narvik viste styrke under en av Andørjas Freeride konkurranser da han kjørte rett ned hele renna, og man hørte jakka blafre så den nesten revna.

Det er vårsnø i renna til mai/juni, og det er sagt at i somrer der det ikke er snø i renna er det et godt år for bøndenes kornproduksjon.

Høydemeter: 1000-1170 m

Tid: 5 timer

Sesong: Februar-april

Utstyr: Alpinøks og stegjern

Parkering: Liten lomme på nedsiden av 7804 der Storelva renner ut. For sørsiden parkeres det på liten parkeringsplass ved veis ende ved Holte. Ikke steng snuplassen.

Vanskelighetsgrad: Komplekst

6.2.2 Sørsiden 

Følg sørsiden av den store vestvendte flanken øverst på Årbostadtinden. Nede på flata før Rundtinden finner man enkleste nedkjøring sørover ned bratt terreng (30-45 grader) til veien som stopper ved Vasskaret.

Se samleartikkel med flere turforslag i Andørja

Årbostadtinden-Andøyra-2
Ragnhild B Mikkelsen setter svinger ned renna på Årbostatinden tidlig på sesongen.